Snabblån med helgutbetalning

snabblån med helgutbetalningNär man behöver låna pengar så spelar det ingen roll om det är mitt i veckan eller helg, man vill alltid ha möjlighet att få sina pengar snabbt. Men att hitta ett snabblån med helgutbetalning är faktiskt inte alltid så enkelt.

Faktum är att många långivare och kreditinstitut idag inte erbjuder utbetalning av snabblån under varken kvällar eller helger, vilket såklart kan göra det problematiskt för dig som är i behov av pengar snabbt. Men lyckligtvis så finns det en del långivare som sticker ut i mängden och erbjuder SMS-lån med helgutbetalning. Ofta handlar det då om kontokrediter som redan är beviljade. Nedan listar vi kreditbolag som erbjuder snabblån med helgutbetalning.

Jämför snabblån med helgutbetalning

Innehåll

Hur tar man ett snabblån med helgutbetalning?

Att ansöka om ett snabblån med helgutbetalning går till på samma sätt som när du ansöker om ett lån utan UC som betalas ut under vardagar. Den stora skillnaden är att kreditgivaren kan betala ut pengarna  till dig under helger också.

Att vända sig till någon större bank eller kreditinstitut är i regel uteslutet då de inte har öppet på helger och inte beviljar eller betalar ut lån då heller. Istället bör man leta efter en långivare som erbjuder snabblån eller SMS-lån och där det framgår att helgutbetalningar erbjuds.

När du väl har hittat en sådan långivare så fyller du i låneansökan på deras hemsida med dina personuppgifter samt önskat lånebelopp och den återbetalningstid du vill ha. Efter detta så får du oftast signera och godkänna din ansökan med BankID.

Om din ansökan blir beviljad så får du sedan signera och godkänna lånevillkoren med BankID också för att lånet ska kunna betalas ut. Ansökan tar inte mer än ett par minuter och du får i regel alltid besked direkt på skärmen.

Snabblån helg

Hur snabbt betalas ett lån ut under helger?

Eftersom det oftast är snabblån eller sms-lån som man ansöker om när man behöver låna pengar på helgen så går det relativt snabbt att få sina pengar utbetalda också. Efter att du fyllt i och skickat in din låneansökan om snabblån med helgutbetalning för godkännande så behöver du oftast bara godkänna lånevillkoren innan långivaren betalar ut pengarna till dig.

Oftast tar det inte mer än ett par minuter innan du ser pengarna på ditt konto, men ibland kan det dröja någon timme. Oavsett vilket så går det väldigt snabbt att få ett snabblån utbetalt under helgen, förutsatt att du har någon av de större svenska bankerna. Detta gäller såklart enbart under förutsättningen att du ansökt om ett snabblån med direkt utbetalning.

Kan man få helgutbetalning till alla banker?

Något som man bör känna till är dock att de flesta svenska långivare inte erbjuder helgutbetalning till exakt alla banker. Det är i huvudsak de stora svenska bankerna som Handelsbanken, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar och Danske Bank som du kan få snabblån med helgutbetalning till.

Om du har någon annan bank än ovanstående och är osäker på om du kommer att få ditt lån utbetalt under helgen så kan du alltid kontakta kundtjänsten eller ta reda på information om detta på långivarens hemsida.

Fördelar med snabblån med helgutbetalning

Det finns många fördelar med att ansöka om ett snabblån med helgutbetalning, dels för att du just kan få ditt lån utbetalt under helger, men även för du inte behöver begränsa dig till att ansöka om ett lån endast under kontorstider på vardagar. Att få ett helglån akut är i sig inga problem vilket kan kännas som en lättnad för många.

Det är ju också så att man inte alltid vet exakt när man kommer att vara i behov av pengar, ibland kan det komma plötsligt som exempelvis oförutsedda utgifter eller om något annat olyckligt inträffar. Då är det väldigt praktiskt att kunna ansöka om ett snabblån som erbjuder helgutbetalning.

De långivare som erbjuder utbetalning under helgen erbjuder oftast utbetalning på kvällstid också, vilket är ännu en fördel om du är i behov av pengar på kvällen.

Lån som betalas ut under helger


Vanliga frågor & svar

Finns det snabblån utan UC med helgutbetalning?

Ja, det finns snabblån med helgutbetalning som inte använder sig av UC. Långivaren använder sig då istället av Bisnode eller Creditsafe vid kreditprövningen.

Kostar det mer att låna på helgen?

Nej, ränta och avgifter för de lån som betalas ut under lördagar och söndagar är densamma som för lån som betalas ut under vardagar.

Hur får jag mitt snabblån utbetalt under lördag och söndag?

Du vänder dig till en långivare som erbjuder SMS-lån på helgen. Det gäller dock att långivaren i fråga har direkt utbetalning. Ett annat alternativ är att få en onlinekredit beviljad. Då är det du själv som bestämmer när och hur du vill ta ut pengar från din kreditlina.

Går det att ta helglån med betalningsanmärkningar?

Ja, många av de kreditbolag som erbjuder helglån accepterar låntagare med en eller flera betalningsanmärkningar.

Vilka långivare har direkt utbetalning under helgen?

Du kan se en komplett lista över dessa långivare längst upp på sidan. Ofta handlar det om långivare som erbjuder kontokrediter.


Handläggning och utbetalning på helger

När man ansöker om ett snabblån med helgutbetalning så ser handläggningsprocessen lite olika ut, beroende på vilken långivare man väljer. Vissa långivare handlägger och betalar ut ett lån helt automatiskt, dygnet runt under helger.

Andra låneinstitut har folk på plats under helgen, men endast under vissa tider vilket innebär att om du ansöker om ett lån under helgen men utanför långivarens öppettider så är det inte säkert att du få ditt lån utbetalt under helgen ändå.

Det finns också vissa banker som endast handlägger och betalar ut helglån på lördagar under vissa öppettider, men som har stängt på söndagar. Då är det klokt att ansöka om ett lån så tidigt som möjligt för att vara säker på att du kommer att få din utbetalning under helgen, annars kommer pengarna nästkommande vardag.

Så garanterar du din helgutbetalning

För dig som är i behov av pengar snabbt och under helger är det såklart viktigt att du får din utbetalning under helgen också. Som vi nämnde ovan så har vissa långivare olika handläggningsprocesser för hur de hanterar låneansökningar och utbetalningar.

Men om du vill vara helt säker på att du faktiskt får dina pengar utbetalda under helgen så finns det vissa saker som du kan göra och tänka på för att garantera detta. När du väljer en långivare att ansöka om ett snabblån hos, börja då med att kontrollera om denne har öppet både lördag och söndag, eller endast lördagar. Kolla även upp vilka tider de har öppet, det är i regel under dessa tider som utbetalningar kan göras.

När du vet vilka tider som långivaren har öppet, se då till att göra dina låneansökan under dessa tider, så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att din ansökan hinner handläggas och betalas ut snabbt.

Du kan även kontrollera till vilka banker långivaren har möjlighet att göra direktutbetalningar under helger, om din bank inte finns med där så är risken stor att du inte kan få ditt lån utbetalt under helger. Men i regel så är det inga problem om du har någon av de större svenska bankerna som vi gick igenom tidigare.

Så för dig som är i behov av pengar snabbt under helger så är ett snabblån med helgutbetalning eller ett så kallat helglån en bra tillfällig lösning.

17 nov 2021