Snabblån med direkt utbetalning

Snabblån med direkt utbetalningDet händer ibland att vi kan vara i behov av en mindre summa pengar snabbt. Kanske bilen gått sönder, eller så kanske du behöver reparera eller ersätta något i hemmet. Oavsett vilket så är det då bra om man kan låna en mindre pengar snabbt. Lyckligtvis finns det många långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning.

Här kommer vi gå igenom hur den enklast hittar ett snabblån som har direkt utbetalning när du är i behov av pengar snabbt, samt vad som kan vara bra att känna till om snabblån. Nedan återfinner du långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning idag.

Jämför snabblån med direkt utbetalning

Innehåll

Vad är ett snabblån med direkt utbetalning?

Ett snabblån utan UC som erbjuder direkt utbetalning är ungefär vad det låter som, ett lån där du snabbt får pengarna på ditt konto. Ofta när man ansöker om ett lån så går det relativt snabbt att göra låneansökan och skicka in den, men det är inte alltid pengarna betalas ut omgående vid ett godkänt lån.

Vissa långivare kanske godkänner din låneansökan inom ett par timmar, men det kan dröja flera dagar innan du har pengarna på ditt konto. Det är såklart inte så fördelaktigt om man snabbt behöver pengar till något.

Då är snabblån med direkt utbetalning ett bra alternativ. Ett snabblån eller SMS lån är ett lån om ett mindre belopp som oftast ligger mellan 1000 kr - 10 000 kr. Idag finns det många långivare som erbjuder direkt utbetalning vid sådana lån. Det innebär i praktiken att du får dina pengar direkt utbetalda inom ett par minuter upp till en timme efter godkänd ansökan.

På så sätt slipper du vänta i flera dagar på att pengarna ska dyka upp på ditt bankkonto. Andra termer för snabblån är smslån eller mikrolån, det är överlag lån på mindre belopp som betalas ut väldigt snabbt.

Snabblån utbetalning direkt

Hur hittar man ett lån med direkt utbetalning?

För att kunna låna pengar med direkt utbetalning krävs såklart att du först hittar en långivare som erbjuder detta. Som tur var så är det ingen brist på dem. Det enklaste sättet att gå tillväga är att jämföra olika långivare som erbjuder lån eller kontokredit av mindre belopp med snabba utbetalningar.

Du bör fokusera på långivare som sysslar med snabblån eller mikrolån. Det vill säga lån med Creditsafe eller lån med Bisnode. Att vända sig till storbankerna eller liknande är oftast ingen idé då det är en mer tidskrävande process, både när det gäller ansökan och utbetalningar.

Det bästa sättet är att hitta en lånejämförelsesajt online som listar långivare som erbjuder dessa typer av lån med direkta utbetalningar. Det finns dock vissa kriterier för att en långivare ska kunna betala ut pengar till dig direkt. Nedan har vi gjort en lista med de kriterierna du bör hålla utkik efter hos en långivare samt vad du själv bör tänka på för att försäkra dig om att du får din utbetalning direkt.

  • Ansök under långivarens öppettider
  • Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar
  • Fokusera på långivare som erbjuder snabblån, mikrolån eller smslån
  • Läs på långivarens hemsida när de gör sina utbetalningar av godkända lån

Om du tar hänsyn till ovanstående så kommer du med största sannolikhet att kunna hitta ett snabblån med direkt utbetalning som förhoppningsvis kan hjälpa dig tillfälligt med din ekonomiska situation.

Snabblån med direkt utbetalning och utan UC

UC är förkortningen på kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen. De ansvarar för att ta kreditupplysningar på de som ansöker om lån hos exempelvis storbankerna i Sverige. Alltid när man ansöker om ett lån så tas en kreditupplysning av långivaren för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningarna att betala tillbaka lånet du ansöker om, utan att din ekonomiska situation förvärras eller tar skada.

Nackdelen med UC är dock att varje gång du gör en låneansökan så registreras en förfrågan hos UC vilket i längden kan leda till försämrad kreditvärdighet och kan göra det svårare för dig att bli beviljad lån eller ta saker på avbetalning.

Det positiva är att när det kommer till snabblån med direkt utbetalning så används nästan uteslutande ett alternativt kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Då registreras ingen förfrågan hos UC och därmed påverkas inte heller ditt kreditbetyg, vilket såklart är till stor fördel.

Snabblån utan UC ska dock inte förväxlas med lån utan kreditupplysning, något sådan finns inte. Alla långivare i Sverige är skyldiga att ta en kreditupplysning på dig som ansöker om ett lån.


Vanliga frågor & svar

Hur snabbt får jag pengarna vid direkt utbetalning?

Under förutsättning att du ansöker och får lånet beviljat under långivarens ordinarie öppettider så får du pengarna inom 15 minuter.

Vilka långivare erbjuder snabblån med direkt utbetalning?

Bland annat Ferratum, Lumify och GF Money erbjuder snabblån med direkt utbetalning. Se en komplett lista ovan. Det handlar om långivare som erbjuder SMS lån utan UC.

Kan jag få lån med direkt utbetalning utbetalt på helgen?

Ja, om du vänder dig till en långivare eller ett kreditbolag som har helgöppet.

Kan jag ta lån med direkt utbetalning med betalningsanmärkningar?

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. Men många långivare i listan ovan accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.


Kostnader för snabblån med direkt utbetalning

Något som är bra att känna till är att snabblån med direkt utbetalning ofta är lån som är väldigt dyra att ta. Snabblån är en så kallad högkostnadskredit vilket innebär att ränta ofta kan vara så hög som 30%. Detta behöver dock inte vara fallet alltid, men ofta är det väldigt hög ränta.

Däremot så ska ett snabblån oftast betalas av inom 1-2 månader, därför blir tiden för lånet inte speciellt lång istället och därav den högre räntan. Långivare som erbjuder snabblån brukar också i vissa fall bevilja lån till dem som har betalningsanmärkningar och i vissa fall skulder hos Kronofogden, därav blir det en högre risk att låna ut pengar och därför kostar dessa lån mer.

Räntan på snabblån med direkt utbetalning är ofta fast och du bör räkna med en ränta mellan 30-40%. Den effektiva räntan kan vara betydligt högre än så.

Lån direkt utbetalning utan UC

Snabblån med direkt utbetalning och betalningsanmärkningar

När det gäller snabblån så är det som vi nämnde tidigare en så kallad högkostnadskredit som ofta beviljas till personer som har betalningsanmärkningar. Att vända sig till en traditionell bank eller ett större låneinstitut är oftast lönlöst om man har en eller flera betalningsanmärkningar.

Men även personer har betalningsanmärkningar kan ibland vara i behov av en mindre summa pengar snabbt. Då är snabblån med direkt utbetalning det bästa möjliga alternativet. Tänk dock på att det är ett väldigt dyrt lån att ta och att du ska ha råd att betala tillbaka det inom utsatt tid.

Vi rekommenderar heller ingen som redan har betalningsanmärkningar att ta nya lån eller krediter. Bra att veta är att du inte heller är garanterad att bli beviljad ett lån om du har anmärkningar, alla bedömningar görs individuellt av respektive långivare.

16 sep 2021