SMS lån och snabblån direkt

SMS lånVi hjälper dig att hitta bäst SMS lån och snabblån direkt. Här jämför vi SMS lån utan UC från marknadens ledande kreditbolag och långivare. Behöver du låna pengar direkt så är SMS lån det bästa och enklaste alternativet. Du ansöker om lånet online och får in pengarna till ditt konto samma dag. Snabblån ställer inte samma höga krav som privatlån vilket gör det till ett lämpligt alternativ för många svenskar som vill låna utan säkerhet. Med SMS lån kan du snabbt låna trots betalningsanmärkningar och många förfrågningar.

Med SMS lån har du möjlighet att låna en mindre summa under en kortare period. Nedan återfinns snabblån från 1000 kr upp till 45 000 kr. Välj själv det lån som passar dig bäst utifrån lånesumma, löptid, ränta och villkor. Flertalet av lånen som återfinns här är SMS lån med direkt utbetalning vilket gör att du får pengarna till kontot direkt efter godkänd låneansökan. Observera att samtliga lån är så kallade högkostnadskrediter med hög effektiv ränta.

Jämför och hitta SMS lån direkt 2021

Innehåll

Vad är SMS lån?

SMS lån är ett mindre snabblån som inte kräver någon säkerhet. Namnets ursprung kommer från tiden då man gjorde en låneansökan genom att skicka ett SMS med lånebelopp och löptid till långivaren. Dagens SMS lån fungerar lite annorlunda och numera sker låneansökan på kreditbolagets hemsida. SMS lån kan komma i form av både ett sedvanligt snabblån och en kontokredit. Principerna för lånen är dock detsamma. Det handlar om lån med en mindre lånesumma som ska betalas tillbaks under en relativ kort löptid.

SMS lån kallas även ibland för mikrolån, akutlån, snabblån, kreditlån eller mobillån. Majoriteten av snabblånen är lån utan UC. Det vill säga lån som inte kräver att någon kreditupplysning från UC inhämtas. Däremot tas en kreditupplysning från andra företag så som Bisnode, Safenode och Creditsafe. Lånen är lätta att få och kräver inte en särskilt hög kreditvärdighet. Däremot har SMS lån en hög effektiv ränta i jämförelse med andra lån utan säkerhet. Kostnaden för lånet blir således hög och fördelas enbart på några månader.

Många av dagens SMS lån är så kallade kontokrediter. Dessa lån kan liknas vid en blandning av ett traditionellt snabblån och ett kreditkort. Kontokrediter är mer flexibla i sitt utformande och du kan själv välja hur stor del av den beviljade krediten du vill utnyttja.

Några gemensamma nämnare för de flesta SMS lån är att ansökningsprocessen är enkel och sker via nätet. Vidare betalas lånen ut snabbt och man legitimerar sig med BankID eller annan sedvanlig e-legitimation.

SMS lån med direkt utbetalning

En av de stora fördelarna med SMS lån är att du kan låna snabbt. Få andra lån betalas ut så snabbt som just snabblån och kontokrediter. För att låna snabbt med SMS lån bör du vända dig till en långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning. Då kan du förvänta dig att pengarna kommer in till ditt konto inom 15 minuter från det att du fått din låneansökan godkänd. Detta förutsätter att du ansöker om SMS lån med direkt utbetalning i god tid innan långivaren stänger för dagen. På så sätt hinner långivaren hantera din ansökan och kan betala ut pengarna direkt. Vidare måste kreditbolaget i fråga inneha konto i samma bank som du. Idag kan de flesta kreditbolag med SMS lån genomföra direkt utbetalningar till konton hos SEB, Danske Bank, Handelsbanken, Swedbank och Nordea.

Om du har konto i annan bank än långivaren så får du oftast ändå pengarna samma dag. Ansöker du om SMS lån med direkt utbetalning på morgonen så blir pengarna synliga på eftermiddagen. Ansöker du däremot om snabblån på kvällen så kan det dröja till nästa vardagmorgon innan du har pengarna tillgängliga.

Sms lån med direkt utbetalning

SMS lån utan UC

De flesta SMS lån är lån utan UC vilket innebär att långivaren inte gör någon UC koll på dig i samband med låneansökan. Du slipper alltså att få en förfrågan i ditt UC-register när du ansöker om ett SMS lån. Detta gör att din kreditvärdighet inte påverkas i onödan. Många förfrågningar hos UC leder nämligen till ett lägre kreditbetyg. Detta då långivare tolkar många förfrågningar som att man inte har någon kontroll på sin ekonomi.

När du tar ett SMS lån utan UC så kommer din låneansökan inte registreras hos UC. Långivarna som erbjuder dessa lån använder istället en tjänst från Creditsafe eller Bisnode. Fördelen med SMS lån med Creditsafe eller Bisnode är att ingen bank kan se att du ansökt om lån. Det är enbart andra kreditbolag som använder dessa kreditupplysningsföretag som kan se informationen om din låneansökan.

Hur mycket kan jag låna?

En vanlig fråga är hur mycket man kan låna när man tar ett SMS lån. SMS lån är nämligen historiskt sett förknippade med väldigt låga lånebelopp. Förr i tiden kunde den som tog ett SMS lån låna högst 3000 kr. Nu är lånebeloppen betydligt högre än så. Vissa långivare erbjuder SMS lån upp till 45 000 kr. Minsta möjliga lånesumma brukar ligga runt 1000 kr men detta kan variera beroende på vilket lånebolag du vänder dig till.

Även om långivaren har ett högst maxtak på lånesumman så är det inte säkert att du kan bli beviljad denna. Hur stort SMS lån du kan få beror nämligen på din kreditvärdighet. Har du betalningsanmärkningar eller många förfrågningar så är det inte säkert att du får låna det högsta lånebeloppet. Däremot kan långivaren komma att erbjuda dig lån på en mindre summa.


Vanliga frågor & svar

Finns det SMS lån utan UC?

Ja, de flesta SMS lån är lån utan UC. Det vill säga att långivaren använder sig av ett annat kreditupplysningsföretag än UC i samband med kreditprövning.

Kan jag ta SMS lån med betalningsanmärkning?

De flesta långivare låter dig ta ett SMS lån trots en eller flera betalningsanmärkningar. Kraven hos respektive kreditbolag kan dock variera. Det viktiga när du ska låna med betalningsanmärkningar är att dina anmärkningar inte är nyare än sex månader.

Finns det gratis SMS lån?

I nuläget finns det inga gratis SMS lån. Däremot finns det långivare som erbjuder räntefria SMS lån till kunder som lånar för första gången. Tänk på att avgifter kan tillkomma dessa lån.

Finns det SMS lån utan kreditupplysning?

Nej, alla långivare i Sverige måste enligt lag ta en kreditupplysning på den som ansöker om lån. Däremot finns det många SMS lån utan kreditupplysning från UC. Då inhämtas kreditupplysning istället från Bisnode, Safenode eller Creditsafe.

Vad har SMS lån för ränta?

SMS lån har en hög ränta och inte sällan ligger den nominella årsräntan runt 47%. Dessutom tillkommer det dyra avgifter vilket gör att den effektiva räntan är väldigt hög.

Hur snabbt betalas lånet ut?

Ansöker du om ett SMS lån med direkt utbetalning så får du pengarna utbetalt inom 15 min. Annars tar det mellan 1-2 bankdagar.

Går det att låna utan inkomst?

I regel krävs det att man har någon form av inkomst för att man ska få låna. Däremot godkänner vissa långivare även inkomst från exempelvis a-kassa och pension.


Sms lån med betalningsanmärkningar

SMS lån med betalningsanmärkningar

Sitter du på betalningsanmärkningar så kan SMS lån vara det enda alternativet om du behöver låna pengar. Visst finns det en del låneinstitut som tillåter dig ta ett privatlån med betalningsanmärkningar men då måste din ekonomi i övrigt se väldigt bra ut. SMS lån är mer tillåtande och därför har du ofta möjlighet att få ett lån beviljat med upp till sex betalningsanmärkningar. Dock får dessa betalningsanmärkningar inte vara nya och du får inte heller ha någon aktiv skuld hos Kronofogden.

Att ha en betalningsanmärkning innebär inte automatiskt att man har en dålig betalningsförmåga. Det är egentligen bara en notis om att du inte återbetalt en skuld i tid. Dessvärre drar banker och större låneinstitut stora växlar när det kommer till betalningsanmärkningar. Detta till skillnad mot kreditbolag som erbjuder SMS lån som väljer att se till helheten. Har du en god återbetalningsförmåga i övrigt så kommer det därför inte vara något problem att få ett SMS lån med betalningsanmärkningar.

SMS lån - fördelar och nackdelar

SMS lån har länge dragits med ett dåligt rykte och många förknippar enbart smslån med ockerräntor. Men SMS lån har precis som andra lån både fördelar och nackdelar. Lånet lämpar sig väl i vissa situationer medan man i andra situationer bör avstå från att ta ett SMS-lån. Nedan listar vi fördelar och nackdelar med lånet så att du ska kunna fatta ett välgrundat beslut.

Fördelar

  • Snabb utbetalning
  • Flexibelt lån
  • Enkel låneansökan
  • Möjligghet att låna låga summor
  • Hög beviljandegrad

Nackdelar

  • Hög effektiv ränta
  • Kort återbetalningstid
  • Lätt att hamna i en destruktiv lånespiral
  • Utebliven betalning leder snabbt till betalningspåminnelse

Se över dessa för- och nackdelar innan du bestämmer dig för att ansöka om ett SMS lån. Vet du med dig att du inte kan återbetala en skuld så snabbt som krävs så är det bättre att avstå från att låna pengar.

Traditionellt lån eller kontokredit?

Nu för tiden finns det inte enbart SMS lån av den mer traditionella sorten. Det vill säga ett mindre lån med en fast löptid. De flesta långivare erbjuder även en så kallad kontokredit. En kontokredit eller en onlinekredit fungerar ungefär som ett digitalt kreditkort. Du ansöker om ett kreditutrymme som sedan finns tillgängligt för dig vid behov. Du behöver alltså inte utnyttja hela lånesumman på en gång utan kan använda din kontokredit som en buffert inför oförutsedda händelser. En kontokredit tickar nämligen inte ränta så som ett vanligt lån. Istället betalar du bara ränta på den del av kontokrediten som du nyttjar. Precis som det fungerar med ett kreditkort.

En kontokredit är dessutom mer flexibelt formad än ett traditionellt lån. Kontokrediten har ingen fast återbetalningstid utan återbetalningen sker istället löpande. Så länge du betalar minsta tillåtna summa i form av ränta och kostnader varje månad så kan du behålla din kontokredit. Du kan dessutom återanvända de pengar du betalar in. Vidare är det du själv som sköter utbetalningen från onlinekrediten. Således behöver du inte förhålla dig till långivarens öppettider eller utbetalningstider. Istället gör du själv uttag efter behov och lust.

kontokredit

Nya SMS lån

Eftersom efterfrågan på snabblån är stor så dyker det hela tiden upp nya SMS lån. Många av de nya SMS lån som lanseras kommer från etablerade långivare som redan erbjuder andra lån. Inte sällan har ett och samma företag tre olika varumärken. I dessa fall kan det bli svårt att få låna om man redan har ett obetalt lån inom ett annat varumärke i koncernen. Här på Utanuc.se så kan du alltid hitta nya SMS lån för 2021 och framåt. Vi har ständig bevakning på marknaden och uppmärksammr direkt när nya snabblån släpps.

En fördel med nya snabblån är att man ibland kan komma undan lite billigare. Många nya aktörer är måna om att bygga en kundbas och erbjuder därför räntefria lån eller gratis SMS-lån till kunder som lånar för första gången. Innan du tar ett nytt SMS lån bör du dock jämföra ränta och villkor. Du bör även säkerställa dig om att det är en seriös låneaktör du har att göra med. Väljer du nya snabblån här på Utanuc.se så kan du försäkra dig om att det är en pålitlig långivare.

Hur ansöker jag om smslån?

Att ansöka om smslån är en otroligt smidig och enkel process. Låneansökan sker direkt online via antingen dator eller mobil. Innan du ansöker om ett SMS lån behöver du bara jämföra lån och se vilken långivare som erbjuder dig lägst ränta och bäst lånevillkor. När detta är gjort besöker du långivarens hemsida och fyller där i önskat lånebelopp och återbetalningstid. Därefter får du identifiera dig med e-legitimation så som BankID. Du kan även komma att behöva svara på några frågor kring din ekonomi. När du fyllt i låneansökan och identifierat dig så kommer långivaren att göra en sedvanlig kreditprövning. Därefter tas ett beslut om huruvida du ska bli beviljad lånet eller inte.

Om du får lånet godkänt så kommer långivaren att betala ut pengarna till ditt konto direkt. Lånar du av ett företag som erbjuder direkt utbetalning så blir pengarna direkt synliga på ditt konto. Om långivaren inte har direkt utbetalning och du ansöker om lån under förmiddagen så blir pengarna tillgängliga senare under dagen. Detta under förutsättning att du ansöker om smslån på en vardag.

Vem kan ta ett SMS lån?

För att kunna ta ett SMS lån måste du nå upp till de krav som ställs av långivaren. Olika lånebolag har olika grundkrav och därför bör du känna till dessa innan du väljer att ansöka om ett snabblån. I de allra flesta fall finns det ett par grundläggande krav som gäller oavsett vilken långivare du vänder dig till. Det handlar bland annat om att du ska vara folkbokförd i Sverige sedan minst tre år tillbaks. Vidare måste du vara 18 år eller äldre. Långivaren ser gärna att du har någon form av inkomst från tjänst, pension eller a-kassa. Men det brukar gå bra att låna utan fast inkomst.

Andra vanligt förekommande krav är att du ska inneha ett svenskt bankkonto samt ett svenskt mobilnummer. För att kunna genomföra en låneansökan är det även viktigt att du har någon form av e-legitimation. Slutligen får du inte ha några aktiva skulder hos Kronofogden om du ska ansöka om ett SMS lån.