Nya SMS-lån 2021

Nya SMS-lånPrecis som med allt annat så är nytt ofta väldigt intressant. När det gäller nya SMS-lån så är intresset stort bland svenska konsumenter. Det är heller ingen brist på aktörer som dyker upp på marknaden och erbjuder nya SMS-lån 2021 i Sverige.

Eftersom lånemarknaden i Sverige är extremt konkurrenskraftig så tävlar alltid låneaktörer om att kunna erbjuder det bästa sms lånen med de bästa villkoren. Av den anledningen ser vi titt som tätt nya aktörer på marknaden, speciellt när det gäller långivare som erbjuder SMS-lån.

Grovt räknat kan man säga att det dyker upp 5-6 nya aktörer på marknaden årligen, men man får även tänka på att en del försvinner också. Det är helt klart väldigt tufft för nya långivare att ta sig in på marknaden då det redan finns en hel uppsjö av befintliga väletablerade långivare.

Hitta nya SMS-lån 2021

Innehåll

Fördelen med nya smslån

Som vi tidigare nämnde så är intresset för nya SMS-lån väldigt stort och det finns såklart en anledning till detta. Väldigt ofta så är det mer förmånligt för dig som konsument att ta ett smslån hos en ny långivare på marknaden.

Detta beror på att de oftast har bra erbjudanden till nya kunder. Ibland kan de erbjuda första lånet helt gratis och räntefritt, ibland kan det handla om att första månaden är räntefri eller något annat erbjudande som gör det billigare för dig att ta ett nylanserat SMS-lån.

Det kan låta lite konstigt att kreditgivare erbjuder lån gratis då det faktiskt är räntan de tjänar på. Men här tänker långivaren mer långsiktigt och eftersom att konkurrensen är så pass hård på lånemarknaden så krävs det att man har ett låneerbjudande som sticker ut i mängden.

Om kreditgivaren erbjuder ett lån gratis första gången man lånar så resulterar detta normalt sett i nöjda och återkommande kunder, vilket i sin tur innebär att långivaren kan tjäna mer på detta på lång sikt.

nylanserade snabblån

Nylanserade SMS-lån utan UC

Den mest populära typen av lån idag på den svenska marknaden är SMS-lån utan UC. I princip alla nya aktörer på marknaden som erbjuder nylanserade smslån tar heller ingen UC. Det är positivt för dig som låntagare om långivaren inte tar någon UC.

UC som är en förkortning på Upplysningscentralen registrerar alla förfrågning som en person gör, d.v.s alla gånger du ansöker om ett lån, oavsett om det blir beviljat eller ej så registreras detta hos UC. Det i sin tur kan i längden ge dig försämrad kreditvärdighet och göra det svårare för dig att bli beviljad lån i framtiden.

Just därför så vill man gärna undvika UC när man ansöker om ett snabblån. Aktörer som erbjuder nya sms lån använder sig istället av ett kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode när det tar sina kreditupplysningar, då registreras ingen förfrågan hos UC.

Nya SMS-lån trots betalningsanmärkningar

För dig som har en eller flera betalningsanmärkningar kan det vara väldigt svårt att bli beviljad ett lån, även om det är enklare nu än vad det var tidigare. En betalningsanmärkning är en indikation på att du misskött din ekonomi på ett eller annat sätt och därför är det långt ifrån alla långivare som vill erbjuda dig ett lån.

Dock så är det inte omöjligt att få ett lån trots att man har betalningsanmärkningar idag. Många aktörer som erbjuder nylanserade SMS-lån kan också bevilja ett lån till dig som har en eller par betalningsanmärkningar.

Att få ett blancolån eller ett bolån med betalningsanmärkning är i princip omöjligt då det oftast handlar om relativt stora summor. Men när det gäller nya SMS-lån så är det oftast mindre summor det handlar om vilket innebär en mindre risk för kreditgivaren.

Alla kreditgivare gör individuella bedömningar på de som ansöker om ett lån, därför finns det inga garantier att du kan bli beviljad ett lån även om du har anmärkningar.


Vanliga frågor & svar

Vilka nya SMS-lån finns det 2021?

Under 2021 har det ännu inte lanserat några nya SMS-lån från nya smslångivare. Däremot kan du se relativt nya snabblån i listan ovan.

Vilka är de nyaste lånen utan UC på marknaden?

Saldo, Monara och Fixza var långivare som erbjöd nylanserade SMS-lån under förra året. Dessa snabblån är därmed nyast.

Kan man hitta nya SMS-lån utan kreditupplysning?

Nej, långivaren är enligt svensk lag skyldig att göra en kreditprövning i samband med din låneansökan. Däremot finns det nya SMS-lån som inte använder sig av UC. Då används istället Bisnode eller Creditsafe.

Finns det nylanserade SMS-lån med betalningsanmärkning?

Ja, många av de nylanserade SMS-lån som introduceras på marknaden går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Kan man teckna nya SMS-lån med BankID?

Ja, majoriteten av de kreditbolag som erbjuder nya SMS-lån låter dig teckna lånet med hjälp av BankID eller annat e-leg.


Nylanserade smslån med snabba utbetalningar

Något som är väldigt positivt med nylanserade smslån är att det ofta är väldigt snabba utbetalningar. SMS-lån är också kända som snabblån eller mikrolån och är ett lån man oftast tar när man är i behov av pengar snabbt. Därför har långivarna tagit fram snabblån med direkt utbetalning.

Förut så skedde i regel alla utbetalningar under dagtid på vardagar, även när man ansökte om snabblån eller smslån. Idag ser det dock lite annars ut och många aktörer som erbjuder nya SMS-lån erbjuder också utbetalningar direkt till de flesta svenska banker.

Något som också blir allt vanligare hos långivare som erbjuder mindre lån som smslån eller snabblån är utbetalningar under helger. Detta är såklart väldigt omtyckt och positivt eftersom när man ansöker om ett smslån så behöver man trots allt pengarna så snabbt som möjligt och man vill därför inte behöva vänta på dem.

nya lån utan UC

Att tänka på med nya snabblån

Som många känner till så är snabblån en så kallad högkostandskredit och det är därmed ett väldigt dyrt lån att ta. Försäkra dig därför alltid om att du verkligen har råd att betala tillbaka hela lånet i tid, annars riskerar du att dyra räntor och avgifter tillkommer som i sin tur gör att lånet blir väldigt dyrt och att du kanske får ännu svårare att betala av det.

Om man är i behov av pengar snabbt så är nya SMS-lån och snabblån en tillfällig lösning, tänk bara på att endast ta ett sådant lån om det verkligen är nödvändigt eller om du får oförutsedda utgifter.

15 okt 2021