Lån med låg inkomst

Lån med låg inkomstAtt låna pengar med låg inkomst är inte alltid det lättaste, men på senare år har flertalet långivare som erbjuder lån med låg inkomst dykt upp på marknaden. Med låg inkomst räknas i regel inkomsttagare som har en inkomst under 100 000 kr per år.

När du vill låna pengar med låg inkomst så är det oftast snabblån eller SMS lån som är aktuellt. dessa långivare tar oftast ingen UC och beviljar i vissa fall även lån till dig som har betalningsanmärkningar.

Snabblån, SMS lån och andra typer av lån utan UC är så kallade högkostnadskrediter som ofta är dyra, men å andra sidan rör det sig ofta om lägre summor så i slutändan behöver det ändå inte kostar så mycket att ta ett sådant lån.

Jämför lån med låg inkomst

Innehåll

Snabblån med låg inkomst

Ibland händer det att man snabbt är i behov av ett lån, speciellt om man har en låg inkomst kan behovet av pengar komma plötsligt. Som tur är så finns det långivare som beviljar lån till dig som har en låg inkomst.

Dessa långivare erbjuder oftast snabblån eller SMS lån på mindre summor under en kortare tid. Om du exempelvis har haft ett deltidsjobb under det senaste halvåret så kan du ansöka om att låna pengar med låg inkomst.

Om du behöver pengar snabbt så kan du ansöka om ett snabblån, men om du behöver en större summa så bör du istället ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare som erbjuder lån till dig med låg inkomst.

Ett privatlån är inte lika snabbt men istället får du oftast bättre ränta än när du ansöker om ett snabblån.

Snabblån med låg inkomst

Låna pengar med låg inkomst och betalningsanmärkningar

Att Låna pengar med både låg inkomst och betalningsanmärkningar kan vara en utmaning, men det finns vissa långivare som kan bevilja dig ett lån med betalningsanmärkning samt låg inkomst. Det vanligaste är aktörer som erbjuder snabblån och SMS lån, men i vissa fall kan du även bli beviljad ett privatlån.

Anledningen till att du kan bli beviljad lån med både låg inkomst och betalningsanmärkningar beror på att det långivare som beviljar detta ofta kollar på din nuvarande ekonomiska situation i stället för att se bakåt i tiden.

Det är dock värt att tänka på att se till att du verkligen har råd att betala tillbaka lånet om du har en låg inkomst.

Låna pengar som timanställd

Om du inte har en fast anställning och behöver låna pengar så är detta möjligt hos vissa långivare. En de långivare som erbjuder lån till dig med låg inkomst har ett krav på att du endast behöver ha 20.000 kr i årsinkomst.

Det är betydligt lägre än standardkravet som ofta ligger på 100 000 kr per månad. Det innebär att du som går på A-kassa eller studerar också har möjlighet att låna pengar. Dock så finns det ett vissa grundkrav som du måste uppfylla för att ha chans att bli beviljad ett lån, nedan kan du se en lista med dessa krav.

Grundkrav för att låna med låg inkomst

Alla långivare ställer olika krav på den som ansöker om lån, därför kan det vara så att du kanske inte kan ansöka om dessa lån om du inte uppfyller alla kraven.

Men så länge du är över 18 år gammal så är det inte uteslutet för dig att bli beviljad ett lån, även om du studerar, har låg inkomst eller saknar fast anställning. Dock har denna typ av lån ofta en lägre löptid samt högre ränta. Nedan kan du se grundkraven som ställs för att kunna låna med låg inkomst eller utan fast anställning.

  • Du måste vara minst 18 år
  • Vara folkbokförd i Sverige
  • Ha en deklarerad inkomst (Fast anställning är inget krav)
  • Ha ett svenskt bankkonto
  • Tillgång till BankID
  • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Även Om det uppfyller ovanstående krav så finns det inga garantier för att du kommer att bli beviljad ett lån, men dina chanser ökar om du uppfyller detta.

vanliga krav

Låna pengar med låg inkomst utan UC

För dig som redan har en ansträngd ekonomi så är det klokt att inte förvärra ditt kreditbetyg. Genom att ansöka om ett lån utan UC så slipper du risken med att din kreditvärdighet försämras.

Långivare som erbjuder lån utan UC tar fortfarande en kreditupplysning, men inte via UC vilket innebär att din låneansökan inte kommer att synas hos storbankerna. Detta är positivt om du har en ansträngd ekonomi och inte vill försämra dina chanser till att få exempelvis ett bolån i framtiden.

De långivare som inte använder sig av UC använder sig istället av alternativa kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Safenode. Det positiva är att nästan alla långivare som erbjuder snabblån eller smslån använder sig av någon av dessa upplysningsföretag.

Låna med låg inkomst och medsökande

Ett bra tips till dig som har en låg inkomst eller saknar fast anställning är att ansöka om lån med en medsökande. Detta kan öka dina chanser att bli beviljad lån då långivaren mest troligt ser att chanserna för att lånet ska bli återbetalt är större om ni är två som ansöker.

En medsökande kan exempelvis vara en förälder, en vän eller din partner. Om med låntagaren dessutom har en fast inkomst så ökar dels dina chanser för att lånet ska bli beviljat, men du kan ofta få en bättre ränta på lånet också.

Så om du har möjlighet att ha med en medsökande på din låneansökan så är detta något som vi rekommenderar.

16 dec 2021