Fördelar med låneförmedlare

låneförmedlareOm ett lån utan UC inte räcker när du ska låna pengar så är ett blancolån ett bra alternativ. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet som du kan ansöka om oavsett vad du ska använda pengarna till. Till skillnad från lån utan UC och SMS lån så har du möjlighet att låna större summor när du ansöker om ett blancolån. Inte sällan erbjuder långivarna lånesummor mellan 10 000 kr och 600 000 kr. För de högsta beloppen krävs det en god ekonomi och stark återbetalningsförmåga.

Ska du ansöka om ett blancolån så kan det löna sig att använda sig av en låneförmedlare. En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan låntagare och banker. Låneförmedlaren hjälper dig att förhandla om räntor och villkor samtidigt som banker och låneinstitut får konkurrera om dig som låntagare. I Sverige finns det idag flera olika låneförmedlare att vända sig till. Många av dessa lånförmedlare samarbetar med upp till 30 olika banker och långivare.

Hitta bäst låneförmedlare 2021

Öka dina chanser att få låna med låneförmedlare

Vänder du dig till en låneförmedlare när du ansöker om lån så ökar dina chanser att få lånet beviljat. Detta då din låneansökan går ut till flera olika banker och låneinstitut. Om du själv vänder dig till en specifik långivare så är det inte säkert att denna långivare anser att din återbetalningsförmåga är god nog. Det kan handla om att du vill låna med betalningsanmärkningar men att långivaren inte accepterar detta. Din låneansökan kommer då att bli nekad och du blir tvungen att vända dig till ett nytt låneinstitut. Detta gör att du samlar på dig förfrågningar i ditt UC register vilket automatiskt leder till en sämre kreditvärdighet.

Om du istället använder dig av en låneförmedlare så är chansen större att du matchas med en långivare vars kriterier stämmer överens med dina förutsättningar. Du kan dessutom få låneofferter från flera olika långivare vilket gör att du kan jämföra räntor och se vilket låneinsitut som erbjuder förmånligast lånevillkor.

Kostnadsfri tjänst som ger dig fördelar

Att använda sig av en låneförmedlare är helt kostnadsfritt. Du betalar alltså ingenting för att nyttja den tjänst som en låneförmedlare erbjuder. Inte heller behöver du oroa dig för något räntepålägg. Det vill säga, du kommer inte behöva betala extra ränta på lånet du tar bara för att du gått via en låneförmedlare. Snarare är det så att du kommer kunna få låna till en lägre ränta just för att du kan välja mellan flera olika långivare.

De som istället gör så att låneförmedlaren kan tjäna pengar och fortsätta erbjuda sin tjänst är bankerna och långivarna. Låneförmedlaren tar nämligen ut en förmedlningsavgift av banken när man förmedlar en ny kund. Detta är dock inget som kommer att påverka de låneofferter du får. Det är i slutändan du själv som jämför de olika erbjudandena och väljer vilken bank du ska använda dig av.

Jämför lån med låneförmedlare

Så jämför du lån med låneförmedlare

Vill du öka dina chanser att få ett lån med låg ränta och bra villkor ska du vända dig till en låneförmedlare. Bland de låneförmedlare som finns i Sverige är bland annat Lendo, Zmarta, Freedom Finance och Advisa populära. För att göra en låneansökan går du bara in på låneförmedlarens hemsida där ansökningsformuläret finns tillgängligt. Själva ansökningsprocessen skiljer sig inte från hur det fungerar att ansöka om lån hos en specifik långivare. Istället går förfarandet till vanligt genom att du fyller i önskat lånebelopp samt vilken löptid du önskar ha på lånet. Låneförmedlaren kommer då att redovisa en ungefärlig kostnad för att du ska få en uppskattning av vad lånet kan komma att kosta dig varje månad. Därefter kan du påbörja ansökan genom att fylla i person- och kontaktuppgifter samt svara på några frågor kring din ekonomi och boendesituation.

När du fyllt i all information som efterfrågas i låneansökan så identifierar du dig snabbt och säkert med BankID. Ansökan tar som max ett par minuter att genomföra. Därefter inhämtar låneförmedlaren en kreditupplysning. Kreditupplysningen samt låneansökan skickas sedan ut till alla banker och långivare som är anslutna till låneförmedlaren.

Varje samarbetspartner får sedan ett dygn på sig att återkomma med en låneoffert till dig. Du kan sedan i lugn och ro jämföra de erbjudanden som du fått in. Är det ett erbjudande du fastnar för så kan du välja detta och sedan signera skuldebrev. Pengarna betalas sedan ut till ditt angivna bankkonto inom 3-5 bankdagar.

Du behåller en god kreditvärdighet

En av de främsta fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare är att du påverkar din kreditvärdighet så lite som möjligt. Skulle du exempelvis gå till flera olika banker och ansöka om lån så skulle du dra på dig flera förfrågningar. Detta innebär att du får många förfrågningar i din UC. Detta leder till en försämrad kreditvärdighet då banker ofta ser många förfrågningar som ett tecken på en oordnad ekonomi.

Genom att gå via en låneförmedlare får du bara en förfrågan i ditt register. Således kan du hålla din kreditvärdighet intakt. Detta kommer att gynna dig framöver om du exempelvis ska ansöka om ett större banklån eller ett bolån.

16 jun 2021