Vår blogg om lån och ekonomi

Lån med låg inkomst

16 dec 2021

Lån med låg inkomstAtt låna pengar med låg inkomst är inte alltid det lättaste, men på senare år har flertalet långivare som erbjuder lån med låg inkomst dykt upp på marknaden. Med låg inkomst räknas i regel inkomsttagare som har en inkomst under 100 000 kr per år.

När du vill låna pengar med låg inkomst så är det oftast snabblån eller SMS lån som är aktuellt. dessa långivare tar oftast ingen UC och beviljar i vissa fall även lån till dig som har betalningsanmärkningar.

Snabblån, SMS lån och andra typer av lån utan UC är så kallade högkostnadskrediter som ofta är dyra, men å andra sidan rör det sig ofta om lägre summor så i slutändan behöver det ändå inte kostar så mycket att ta ett sådant lån.

Jämför lån med låg inkomst

Innehåll

Snabblån med låg inkomst

Ibland händer det att man snabbt är i behov av ett lån, speciellt om man har en låg inkomst kan behovet av pengar komma plötsligt. Som tur är så finns det långivare som beviljar lån till dig som har en låg inkomst.

Dessa långivare erbjuder oftast snabblån eller SMS lån på mindre summor under en kortare tid. Om du exempelvis har haft ett deltidsjobb under det senaste halvåret så kan du ansöka om att låna pengar med låg inkomst.

Om du behöver pengar snabbt så kan du ansöka om ett snabblån, men om du behöver en större summa så bör du istället ansöka om ett privatlån via en låneförmedlare som erbjuder lån till dig med låg inkomst.

Ett privatlån är inte lika snabbt men istället får du oftast bättre ränta än när du ansöker om ett snabblån.

Snabblån med låg inkomst

Låna pengar med låg inkomst och betalningsanmärkningar

Att Låna pengar med både låg inkomst och betalningsanmärkningar kan vara en utmaning, men det finns vissa långivare som kan bevilja dig ett lån med betalningsanmärkning samt låg inkomst. Det vanligaste är aktörer som erbjuder snabblån och SMS lån, men i vissa fall kan du även bli beviljad ett privatlån.

Anledningen till att du kan bli beviljad lån med både låg inkomst och betalningsanmärkningar beror på att det långivare som beviljar detta ofta kollar på din nuvarande ekonomiska situation i stället för att se bakåt i tiden.

Det är dock värt att tänka på att se till att du verkligen har råd att betala tillbaka lånet om du har en låg inkomst.

Låna pengar som timanställd

Om du inte har en fast anställning och behöver låna pengar så är detta möjligt hos vissa långivare. En de långivare som erbjuder lån till dig med låg inkomst har ett krav på att du endast behöver ha 20.000 kr i årsinkomst.

Det är betydligt lägre än standardkravet som ofta ligger på 100 000 kr per månad. Det innebär att du som går på A-kassa eller studerar också har möjlighet att låna pengar. Dock så finns det ett vissa grundkrav som du måste uppfylla för att ha chans att bli beviljad ett lån, nedan kan du se en lista med dessa krav.

Grundkrav för att låna med låg inkomst

Alla långivare ställer olika krav på den som ansöker om lån, därför kan det vara så att du kanske inte kan ansöka om dessa lån om du inte uppfyller alla kraven.

Men så länge du är över 18 år gammal så är det inte uteslutet för dig att bli beviljad ett lån, även om du studerar, har låg inkomst eller saknar fast anställning. Dock har denna typ av lån ofta en lägre löptid samt högre ränta. Nedan kan du se grundkraven som ställs för att kunna låna med låg inkomst eller utan fast anställning.

 • Du måste vara minst 18 år
 • Vara folkbokförd i Sverige
 • Ha en deklarerad inkomst (Fast anställning är inget krav)
 • Ha ett svenskt bankkonto
 • Tillgång till BankID
 • Inget aktivt skuldsaldo hos Kronofogden

Även Om det uppfyller ovanstående krav så finns det inga garantier för att du kommer att bli beviljad ett lån, men dina chanser ökar om du uppfyller detta.

vanliga krav

Låna pengar med låg inkomst utan UC

För dig som redan har en ansträngd ekonomi så är det klokt att inte förvärra ditt kreditbetyg. Genom att ansöka om ett lån utan UC så slipper du risken med att din kreditvärdighet försämras.

Långivare som erbjuder lån utan UC tar fortfarande en kreditupplysning, men inte via UC vilket innebär att din låneansökan inte kommer att synas hos storbankerna. Detta är positivt om du har en ansträngd ekonomi och inte vill försämra dina chanser till att få exempelvis ett bolån i framtiden.

De långivare som inte använder sig av UC använder sig istället av alternativa kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe, Bisnode eller Safenode. Det positiva är att nästan alla långivare som erbjuder snabblån eller smslån använder sig av någon av dessa upplysningsföretag.

Låna med låg inkomst och medsökande

Ett bra tips till dig som har en låg inkomst eller saknar fast anställning är att ansöka om lån med en medsökande. Detta kan öka dina chanser att bli beviljad lån då långivaren mest troligt ser att chanserna för att lånet ska bli återbetalt är större om ni är två som ansöker.

En medsökande kan exempelvis vara en förälder, en vän eller din partner. Om med låntagaren dessutom har en fast inkomst så ökar dels dina chanser för att lånet ska bli beviljat, men du kan ofta få en bättre ränta på lånet också.

Så om du har möjlighet att ha med en medsökande på din låneansökan så är detta något som vi rekommenderar.

Snabblån med helgutbetalning

17 nov 2021

snabblån med helgutbetalningNär man behöver låna pengar så spelar det ingen roll om det är mitt i veckan eller helg, man vill alltid ha möjlighet att få sina pengar snabbt. Men att hitta ett snabblån med helgutbetalning är faktiskt inte alltid så enkelt.

Faktum är att många långivare och kreditinstitut idag inte erbjuder utbetalning av snabblån under varken kvällar eller helger, vilket såklart kan göra det problematiskt för dig som är i behov av pengar snabbt. Men lyckligtvis så finns det en del långivare som sticker ut i mängden och erbjuder SMS-lån med helgutbetalning. Ofta handlar det då om kontokrediter som redan är beviljade. Nedan listar vi kreditbolag som erbjuder snabblån med helgutbetalning.

Jämför snabblån med helgutbetalning

Innehåll

Hur tar man ett snabblån med helgutbetalning?

Att ansöka om ett snabblån med helgutbetalning går till på samma sätt som när du ansöker om ett lån utan UC som betalas ut under vardagar. Den stora skillnaden är att kreditgivaren kan betala ut pengarna  till dig under helger också.

Att vända sig till någon större bank eller kreditinstitut är i regel uteslutet då de inte har öppet på helger och inte beviljar eller betalar ut lån då heller. Istället bör man leta efter en långivare som erbjuder snabblån eller SMS-lån och där det framgår att helgutbetalningar erbjuds.

När du väl har hittat en sådan långivare så fyller du i låneansökan på deras hemsida med dina personuppgifter samt önskat lånebelopp och den återbetalningstid du vill ha. Efter detta så får du oftast signera och godkänna din ansökan med BankID.

Om din ansökan blir beviljad så får du sedan signera och godkänna lånevillkoren med BankID också för att lånet ska kunna betalas ut. Ansökan tar inte mer än ett par minuter och du får i regel alltid besked direkt på skärmen.

Snabblån helg

Hur snabbt betalas ett lån ut under helger?

Eftersom det oftast är snabblån eller sms-lån som man ansöker om när man behöver låna pengar på helgen så går det relativt snabbt att få sina pengar utbetalda också. Efter att du fyllt i och skickat in din låneansökan om snabblån med helgutbetalning för godkännande så behöver du oftast bara godkänna lånevillkoren innan långivaren betalar ut pengarna till dig.

Oftast tar det inte mer än ett par minuter innan du ser pengarna på ditt konto, men ibland kan det dröja någon timme. Oavsett vilket så går det väldigt snabbt att få ett snabblån utbetalt under helgen, förutsatt att du har någon av de större svenska bankerna. Detta gäller såklart enbart under förutsättningen att du ansökt om ett snabblån med direkt utbetalning.

Kan man få helgutbetalning till alla banker?

Något som man bör känna till är dock att de flesta svenska långivare inte erbjuder helgutbetalning till exakt alla banker. Det är i huvudsak de stora svenska bankerna som Handelsbanken, Nordea, Swedbank, Länsförsäkringar och Danske Bank som du kan få snabblån med helgutbetalning till.

Om du har någon annan bank än ovanstående och är osäker på om du kommer att få ditt lån utbetalt under helgen så kan du alltid kontakta kundtjänsten eller ta reda på information om detta på långivarens hemsida.

Fördelar med snabblån med helgutbetalning

Det finns många fördelar med att ansöka om ett snabblån med helgutbetalning, dels för att du just kan få ditt lån utbetalt under helger, men även för du inte behöver begränsa dig till att ansöka om ett lån endast under kontorstider på vardagar. Att få ett helglån akut är i sig inga problem vilket kan kännas som en lättnad för många.

Det är ju också så att man inte alltid vet exakt när man kommer att vara i behov av pengar, ibland kan det komma plötsligt som exempelvis oförutsedda utgifter eller om något annat olyckligt inträffar. Då är det väldigt praktiskt att kunna ansöka om ett snabblån som erbjuder helgutbetalning.

De långivare som erbjuder utbetalning under helgen erbjuder oftast utbetalning på kvällstid också, vilket är ännu en fördel om du är i behov av pengar på kvällen.

Lån som betalas ut under helger


Vanliga frågor & svar

Finns det snabblån utan UC med helgutbetalning?

Ja, det finns snabblån med helgutbetalning som inte använder sig av UC. Långivaren använder sig då istället av Bisnode eller Creditsafe vid kreditprövningen.

Kostar det mer att låna på helgen?

Nej, ränta och avgifter för de lån som betalas ut under lördagar och söndagar är densamma som för lån som betalas ut under vardagar.

Hur får jag mitt snabblån utbetalt under lördag och söndag?

Du vänder dig till en långivare som erbjuder SMS-lån på helgen. Det gäller dock att långivaren i fråga har direkt utbetalning. Ett annat alternativ är att få en onlinekredit beviljad. Då är det du själv som bestämmer när och hur du vill ta ut pengar från din kreditlina.

Går det att ta helglån med betalningsanmärkningar?

Ja, många av de kreditbolag som erbjuder helglån accepterar låntagare med en eller flera betalningsanmärkningar.

Vilka långivare har direkt utbetalning under helgen?

Du kan se en komplett lista över dessa långivare längst upp på sidan. Ofta handlar det om långivare som erbjuder kontokrediter.


Handläggning och utbetalning på helger

När man ansöker om ett snabblån med helgutbetalning så ser handläggningsprocessen lite olika ut, beroende på vilken långivare man väljer. Vissa långivare handlägger och betalar ut ett lån helt automatiskt, dygnet runt under helger.

Andra låneinstitut har folk på plats under helgen, men endast under vissa tider vilket innebär att om du ansöker om ett lån under helgen men utanför långivarens öppettider så är det inte säkert att du få ditt lån utbetalt under helgen ändå.

Det finns också vissa banker som endast handlägger och betalar ut helglån på lördagar under vissa öppettider, men som har stängt på söndagar. Då är det klokt att ansöka om ett lån så tidigt som möjligt för att vara säker på att du kommer att få din utbetalning under helgen, annars kommer pengarna nästkommande vardag.

Så garanterar du din helgutbetalning

För dig som är i behov av pengar snabbt och under helger är det såklart viktigt att du får din utbetalning under helgen också. Som vi nämnde ovan så har vissa långivare olika handläggningsprocesser för hur de hanterar låneansökningar och utbetalningar.

Men om du vill vara helt säker på att du faktiskt får dina pengar utbetalda under helgen så finns det vissa saker som du kan göra och tänka på för att garantera detta. När du väljer en långivare att ansöka om ett snabblån hos, börja då med att kontrollera om denne har öppet både lördag och söndag, eller endast lördagar. Kolla även upp vilka tider de har öppet, det är i regel under dessa tider som utbetalningar kan göras.

När du vet vilka tider som långivaren har öppet, se då till att göra dina låneansökan under dessa tider, så tidigt som möjligt för att försäkra dig om att din ansökan hinner handläggas och betalas ut snabbt.

Du kan även kontrollera till vilka banker långivaren har möjlighet att göra direktutbetalningar under helger, om din bank inte finns med där så är risken stor att du inte kan få ditt lån utbetalt under helger. Men i regel så är det inga problem om du har någon av de större svenska bankerna som vi gick igenom tidigare.

Så för dig som är i behov av pengar snabbt under helger så är ett snabblån med helgutbetalning eller ett så kallat helglån en bra tillfällig lösning.

Nya SMS-lån 2022

15 okt 2021

Nya SMS-lånPrecis som med allt annat så är nytt ofta väldigt intressant. När det gäller nya SMS-lån så är intresset stort bland svenska konsumenter. Det är heller ingen brist på aktörer som dyker upp på marknaden och erbjuder nya SMS-lån 2022 i Sverige.

Eftersom lånemarknaden i Sverige är extremt konkurrenskraftig så tävlar alltid låneaktörer om att kunna erbjuder det bästa sms lånen med de bästa villkoren. Av den anledningen ser vi titt som tätt nya aktörer på marknaden, speciellt när det gäller långivare som erbjuder SMS-lån.

Grovt räknat kan man säga att det dyker upp 5-6 nya aktörer på marknaden årligen, men man får även tänka på att en del försvinner också. Det är helt klart väldigt tufft för nya långivare att ta sig in på marknaden då det redan finns en hel uppsjö av befintliga väletablerade långivare.

Nyhet! Nytt SMS-lån för 2022 som ännu inte finns med i listan: Credifi

Hitta nya SMS-lån 2022

Innehåll

Fördelen med nya smslån

Som vi tidigare nämnde så är intresset för nya SMS-lån väldigt stort och det finns såklart en anledning till detta. Väldigt ofta så är det mer förmånligt för dig som konsument att ta ett smslån hos en ny långivare på marknaden.

Detta beror på att de oftast har bra erbjudanden till nya kunder. Ibland kan de erbjuda första lånet helt gratis och räntefritt, ibland kan det handla om att första månaden är räntefri eller något annat erbjudande som gör det billigare för dig att ta ett nylanserat SMS-lån.

Det kan låta lite konstigt att kreditgivare erbjuder lån gratis då det faktiskt är räntan de tjänar på. Men här tänker långivaren mer långsiktigt och eftersom att konkurrensen är så pass hård på lånemarknaden så krävs det att man har ett låneerbjudande som sticker ut i mängden.

Om kreditgivaren erbjuder ett lån gratis första gången man lånar så resulterar detta normalt sett i nöjda och återkommande kunder, vilket i sin tur innebär att långivaren kan tjäna mer på detta på lång sikt.

nylanserade snabblån

Nylanserade SMS-lån utan UC

Den mest populära typen av lån idag på den svenska marknaden är SMS-lån utan UC. I princip alla nya aktörer på marknaden som erbjuder nylanserade smslån tar heller ingen UC. Det är positivt för dig som låntagare om långivaren inte tar någon UC.

UC som är en förkortning på Upplysningscentralen registrerar alla förfrågning som en person gör, d.v.s alla gånger du ansöker om ett lån, oavsett om det blir beviljat eller ej så registreras detta hos UC. Det i sin tur kan i längden ge dig försämrad kreditvärdighet och göra det svårare för dig att bli beviljad lån i framtiden.

Just därför så vill man gärna undvika UC när man ansöker om ett snabblån. Aktörer som erbjuder nya sms lån använder sig istället av ett kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode när det tar sina kreditupplysningar, då registreras ingen förfrågan hos UC.

Nya SMS-lån trots betalningsanmärkningar

För dig som har en eller flera betalningsanmärkningar kan det vara väldigt svårt att bli beviljad ett lån, även om det är enklare nu än vad det var tidigare. En betalningsanmärkning är en indikation på att du misskött din ekonomi på ett eller annat sätt och därför är det långt ifrån alla långivare som vill erbjuda dig ett lån.

Dock så är det inte omöjligt att få ett lån trots att man har betalningsanmärkningar idag. Många aktörer som erbjuder nylanserade SMS-lån kan också bevilja ett lån till dig som har en eller par betalningsanmärkningar.

Att få ett blancolån eller ett bolån med betalningsanmärkning är i princip omöjligt då det oftast handlar om relativt stora summor. Men när det gäller nya SMS-lån så är det oftast mindre summor det handlar om vilket innebär en mindre risk för kreditgivaren.

Alla kreditgivare gör individuella bedömningar på de som ansöker om ett lån, därför finns det inga garantier att du kan bli beviljad ett lån även om du har anmärkningar.


Vanliga frågor & svar

Vilka nya SMS-lån finns det 2022?

Under 2022 har det ännu inte lanserat några nya SMS-lån från nya smslångivare. Däremot kan du se relativt nya snabblån i listan ovan.

Vilka är de nyaste lånen utan UC på marknaden?

Saldo, Monara och Fixza var långivare som erbjöd nylanserade SMS-lån under förra året. Dessa snabblån är därmed nyast.

Kan man hitta nya SMS-lån utan kreditupplysning?

Nej, långivaren är enligt svensk lag skyldig att göra en kreditprövning i samband med din låneansökan. Däremot finns det nya SMS-lån som inte använder sig av UC. Då används istället Bisnode eller Creditsafe.

Finns det nylanserade SMS-lån med betalningsanmärkning?

Ja, många av de nylanserade SMS-lån som introduceras på marknaden går att få trots en eller flera betalningsanmärkningar.

Kan man teckna nya SMS-lån med BankID?

Ja, majoriteten av de kreditbolag som erbjuder nya SMS-lån låter dig teckna lånet med hjälp av BankID eller annat e-leg.


Nylanserade smslån med snabba utbetalningar

Något som är väldigt positivt med nylanserade smslån är att det ofta är väldigt snabba utbetalningar. SMS-lån är också kända som snabblån eller mikrolån och är ett lån man oftast tar när man är i behov av pengar snabbt. Därför har långivarna tagit fram snabblån med direkt utbetalning.

Förut så skedde i regel alla utbetalningar under dagtid på vardagar, även när man ansökte om snabblån eller smslån. Idag ser det dock lite annars ut och många aktörer som erbjuder nya SMS-lån erbjuder också utbetalningar direkt till de flesta svenska banker.

Något som också blir allt vanligare hos långivare som erbjuder mindre lån som smslån eller snabblån är utbetalningar under helger. Detta är såklart väldigt omtyckt och positivt eftersom när man ansöker om ett smslån så behöver man trots allt pengarna så snabbt som möjligt och man vill därför inte behöva vänta på dem.

nya lån utan UC

Att tänka på med nya snabblån

Som många känner till så är snabblån en så kallad högkostandskredit och det är därmed ett väldigt dyrt lån att ta. Försäkra dig därför alltid om att du verkligen har råd att betala tillbaka hela lånet i tid, annars riskerar du att dyra räntor och avgifter tillkommer som i sin tur gör att lånet blir väldigt dyrt och att du kanske får ännu svårare att betala av det.

Om man är i behov av pengar snabbt så är nya SMS-lån och snabblån en tillfällig lösning, tänk bara på att endast ta ett sådant lån om det verkligen är nödvändigt eller om du får oförutsedda utgifter.

Snabblån med direkt utbetalning

16 sep 2021

Snabblån med direkt utbetalningDet händer ibland att vi kan vara i behov av en mindre summa pengar snabbt. Kanske bilen gått sönder, eller så kanske du behöver reparera eller ersätta något i hemmet. Oavsett vilket så är det då bra om man kan låna en mindre pengar snabbt. Lyckligtvis finns det många långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning.

Här kommer vi gå igenom hur den enklast hittar ett snabblån som har direkt utbetalning när du är i behov av pengar snabbt, samt vad som kan vara bra att känna till om snabblån. Nedan återfinner du långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning idag.

Jämför snabblån med direkt utbetalning

Innehåll

Vad är ett snabblån med direkt utbetalning?

Ett snabblån utan UC som erbjuder direkt utbetalning är ungefär vad det låter som, ett lån där du snabbt får pengarna på ditt konto. Ofta när man ansöker om ett lån så går det relativt snabbt att göra låneansökan och skicka in den, men det är inte alltid pengarna betalas ut omgående vid ett godkänt lån.

Vissa långivare kanske godkänner din låneansökan inom ett par timmar, men det kan dröja flera dagar innan du har pengarna på ditt konto. Det är såklart inte så fördelaktigt om man snabbt behöver pengar till något.

Då är snabblån med direkt utbetalning ett bra alternativ. Ett snabblån eller SMS lån är ett lån om ett mindre belopp som oftast ligger mellan 1000 kr - 10 000 kr. Idag finns det många långivare som erbjuder direkt utbetalning vid sådana lån. Det innebär i praktiken att du får dina pengar direkt utbetalda inom ett par minuter upp till en timme efter godkänd ansökan.

På så sätt slipper du vänta i flera dagar på att pengarna ska dyka upp på ditt bankkonto. Andra termer för snabblån är smslån eller mikrolån, det är överlag lån på mindre belopp som betalas ut väldigt snabbt.

Snabblån utbetalning direkt

Hur hittar man ett lån med direkt utbetalning?

För att kunna låna pengar med direkt utbetalning krävs såklart att du först hittar en långivare som erbjuder detta. Som tur var så är det ingen brist på dem. Det enklaste sättet att gå tillväga är att jämföra olika långivare som erbjuder lån eller kontokredit av mindre belopp med snabba utbetalningar.

Du bör fokusera på långivare som sysslar med snabblån eller mikrolån. Det vill säga lån med Creditsafe eller lån med Bisnode. Att vända sig till storbankerna eller liknande är oftast ingen idé då det är en mer tidskrävande process, både när det gäller ansökan och utbetalningar.

Det bästa sättet är att hitta en lånejämförelsesajt online som listar långivare som erbjuder dessa typer av lån med direkta utbetalningar. Det finns dock vissa kriterier för att en långivare ska kunna betala ut pengar till dig direkt. Nedan har vi gjort en lista med de kriterierna du bör hålla utkik efter hos en långivare samt vad du själv bör tänka på för att försäkra dig om att du får din utbetalning direkt.

 • Ansök under långivarens öppettider
 • Se till att långivaren erbjuder direktutbetalningar
 • Fokusera på långivare som erbjuder snabblån, mikrolån eller smslån
 • Läs på långivarens hemsida när de gör sina utbetalningar av godkända lån

Om du tar hänsyn till ovanstående så kommer du med största sannolikhet att kunna hitta ett snabblån med direkt utbetalning som förhoppningsvis kan hjälpa dig tillfälligt med din ekonomiska situation.

Snabblån med direkt utbetalning och utan UC

UC är förkortningen på kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen. De ansvarar för att ta kreditupplysningar på de som ansöker om lån hos exempelvis storbankerna i Sverige. Alltid när man ansöker om ett lån så tas en kreditupplysning av långivaren för att säkerställa att du har de ekonomiska förutsättningarna att betala tillbaka lånet du ansöker om, utan att din ekonomiska situation förvärras eller tar skada.

Nackdelen med UC är dock att varje gång du gör en låneansökan så registreras en förfrågan hos UC vilket i längden kan leda till försämrad kreditvärdighet och kan göra det svårare för dig att bli beviljad lån eller ta saker på avbetalning.

Det positiva är att när det kommer till snabblån med direkt utbetalning så används nästan uteslutande ett alternativt kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode eller Creditsafe. Då registreras ingen förfrågan hos UC och därmed påverkas inte heller ditt kreditbetyg, vilket såklart är till stor fördel.

Snabblån utan UC ska dock inte förväxlas med lån utan kreditupplysning, något sådan finns inte. Alla långivare i Sverige är skyldiga att ta en kreditupplysning på dig som ansöker om ett lån.


Vanliga frågor & svar

Hur snabbt får jag pengarna vid direkt utbetalning?

Under förutsättning att du ansöker och får lånet beviljat under långivarens ordinarie öppettider så får du pengarna inom 15 minuter.

Vilka långivare erbjuder snabblån med direkt utbetalning?

Bland annat Ferratum, Lumify och GF Money erbjuder snabblån med direkt utbetalning. Se en komplett lista ovan. Det handlar om långivare som erbjuder SMS lån utan UC.

Kan jag få lån med direkt utbetalning utbetalt på helgen?

Ja, om du vänder dig till en långivare eller ett kreditbolag som har helgöppet.

Kan jag ta lån med direkt utbetalning med betalningsanmärkningar?

Det beror på vilken långivare du vänder dig till. Men många långivare i listan ovan accepterar låntagare med betalningsanmärkningar.


Kostnader för snabblån med direkt utbetalning

Något som är bra att känna till är att snabblån med direkt utbetalning ofta är lån som är väldigt dyra att ta. Snabblån är en så kallad högkostnadskredit vilket innebär att ränta ofta kan vara så hög som 30%. Detta behöver dock inte vara fallet alltid, men ofta är det väldigt hög ränta.

Däremot så ska ett snabblån oftast betalas av inom 1-2 månader, därför blir tiden för lånet inte speciellt lång istället och därav den högre räntan. Långivare som erbjuder snabblån brukar också i vissa fall bevilja lån till dem som har betalningsanmärkningar och i vissa fall skulder hos Kronofogden, därav blir det en högre risk att låna ut pengar och därför kostar dessa lån mer.

Räntan på snabblån med direkt utbetalning är ofta fast och du bör räkna med en ränta mellan 30-40%. Den effektiva räntan kan vara betydligt högre än så.

Lån direkt utbetalning utan UC

Snabblån med direkt utbetalning och betalningsanmärkningar

När det gäller snabblån så är det som vi nämnde tidigare en så kallad högkostnadskredit som ofta beviljas till personer som har betalningsanmärkningar. Att vända sig till en traditionell bank eller ett större låneinstitut är oftast lönlöst om man har en eller flera betalningsanmärkningar.

Men även personer har betalningsanmärkningar kan ibland vara i behov av en mindre summa pengar snabbt. Då är snabblån med direkt utbetalning det bästa möjliga alternativet. Tänk dock på att det är ett väldigt dyrt lån att ta och att du ska ha råd att betala tillbaka det inom utsatt tid.

Vi rekommenderar heller ingen som redan har betalningsanmärkningar att ta nya lån eller krediter. Bra att veta är att du inte heller är garanterad att bli beviljad ett lån om du har anmärkningar, alla bedömningar görs individuellt av respektive långivare.

Företagslån utan UC

24 aug 2021

företagslån utan UCDet är inte bara privatpersoner som är måna om att låna utan UC. Även företagare kan ha skäl att inte vilja blanda in UC i samband med en låneansökan. Med anledning av detta har marknaden för företagslån utan UC expanderat stort under de senaste åren.

Är du i behov av företagsfinansiering så finns det många företagslån utan UC att välja mellan. Dessa företagslån kräver i regeln ingen annan säkerhet än personlig borgen från en eller flera ägare. En låneansökan kommer inte heller att påverka vare sig ägarens eller bolagets kreditvärdighet. Nedan kan du jämföra bäst företagslån utan UC på marknaden.

LÅNGIVARE LÅNEBELOPP LÖPTID UTAN UC ANSÖK
10 000 - 2 MILJ 1-36 MÅN JA
30 000 - 500 000 1-18 MÅN JA
30 000 - 300 000 2-18 MÅN JA
10 000 - 1 MILJ 3-18 MÅN JA

Innehåll

Din kreditvärdighet påverkas inte utan UC

Ansöker du om ett företagslån utan UC så använder finansbolaget sig av Creditsafe, Sergel eller Bisnode vid kreditprövningen. Förfrågningar hos dessa aktörer blir inte synliga för storbankerna.

Behöver du finansiering till ditt företag så är ett företagslån utan UC ett lämpligt alternativ. Till skillnad från vanliga företagslån så kommer en ansökan om ett företagslån utan UC inte påverka din kreditvärdighet.

Inte heller din verksamhets kreditvärdighet kommer att beröras eller påverka framtida chanser att få ett bolagslån. Detta då kreditupplysningen som tas i samband med en kreditbedömning inte inhämtas från UC. Istället använder bolagen som erbjuder dessa firmalån andra kreditupplysningsföretag.

Det handlar bland annat om företag så som Creditsafe, Bisnode och Sergel. Förfrågningar hos dessa företag blir inte synliga i vare sig din eller ditt bolags register hos UC. Således kan du som ägare i lugn och ro hitta finansiering till ditt företag för att expandera, investera eller förnya.

Ett företagslån utan UC kan användas till alltifrån att rekrytera ny personal, investera i maskiner eller förverkliga nya idéer. 

Företagslån utan UC för småföretag

Fördelen med företagslån utan UC

När en kreditupplysning tas på dig eller ditt bolag så registreras den hos UC (Upplysningscentralen) och ligger sedan kvar i 12 månader. Detta är något som banker och andra kreditgivare tittar på när de beslutar om de ska bevilja dig eller ditt företag ett lån.

De kan även se hur många gånger en kreditupplysning har tagits på dig. Ju fler förfrågningar hos UC, desto sämre blir din kreditvärdighet. I det långa loppet kan alltså antalet kreditupplysningar försämra företagets chanser att bli beviljad lån samt att man ofta kan få sämre räntevillkor.

Just därför är det fördelaktigt för dig och ditt företag att ansöka om lån som inte tar UC. En långivare som inte tar UC använder sig istället av ett alternativt kreditupplysningsföretag som exempelvis Creditsafe eller Bisnode som vi nämnde tidigare. Dessa alternativa kreditupplysningsföretag delar inte med sig av dina förfrågningar till UC, alltså registreras ingenting hos Upplysningscentralen då heller.

När det gäller nystartade företag så är alltid riskklassen högre när du vill ansöka om ett lån. Så speciellt vid ett sådant tillfälle är det klokt att ansöka hos en bank eller långivare som inte tar UC.

Vad inkluderas i en kreditupplysning på företag?

Det som tas fram vid en kreditupplysning kallas för riskprognos och ligger som grund för huruvida banken kan tänkas bevilja ditt företag lån eller inte. När denna prognos tas fram så hämtas information från myndigheter som Skatteverket, Kronofogden och Bolagsverket.

UC delar in prognosgrupperna i 5 olika delar där 5 är den lägsta riskklassen och 1 är den högsta. Alternativa kreditupplysningsföretag som Creditsafe och Bisnode har också sina egna prognoser när det gäller riskbedömning av företag som vill låna pengar.

Ibland när man ansöker om lån så finns det krav på en lägsta riskklass, därför kan det vara bra att veta inom vilken riskklass ditt företag ligger. Ett enkelt sätt att ta reda på vilken riskklass ditt företag ligger på är helt enkelt att köpa en kreditupplysning på nätet. Då får du bättre koll på hur du ligger till, samt om du ska undvika att ta ett lån med UC.

Olika typer av lån utan UC för företag

Precis som när privatpersoner ansöker om lån så finns det flera olika typer av lån för företag som vill låna pengar. Beroende på vilken typ av företag du har så brukar olika typer av lån passa bättre och sämre för vissa företag. Det är alltså en individuell fråga. Vidare finns det även låneförmedlare som förmedlar företagslån mellan finansbolag och svenska företag.

Man kan säga att ett vanligt företagslån utan säkerhet fungerar på ungefär samma sätt som ett privatlån i den mening att det kan användas till i princip vad som helst.

En annan typ av företagslån som är relativt vanligt är att man ansöker om en företagskredit. Det innebär att man bara tar ut en viss summa som man verkligen behöver och därmed behöver man bara betala tillbaka den summan som man gjort ett uttag på. Det fungerar enkelt förklarat som ett kreditkort.

Något som har blivit mer och mer populärt den senaste åren är något som kallas för factoring. Factoring innebär att företag belånar värdet på sina utställda fakturor. Då blir fakturorna en typ av säkerhet och man kan då belåna dom till en viss procent av fakturabeloppet, eller ibland hela beloppet.

låna till företag

Bra möjligheter för företag att låna utan UC

Ett företagslån kan hjälpa ditt företag på många sätt. Kanske ska du expandera företaget, anställa mer personal, eller köpa nya maskiner eller inventarier. Oavsett vilket så finns det relativt breda möjligheter för ett företag att ta ett lån utan UC.

Som tidigare nämnt så är det alltid fördelaktigt att sikta in sig på en långivare som inte tar UC, eftersom dina chanser att få en bättre ränta och bli beviljad framtida lån ökar.

Så kan ditt företag förbättra kreditbetyget hos UC

Eftersom en kreditupplysning har väldigt stor påverkan när det gäller ditt företags möjligheter till lån och kredit så är det alltid bra att ha det i åtanke, även i vardagen.

Konkreta saker som kan förbättra ditt företags kreditbetyg hos UC är att se till att betala fakturor och inköp så snabbt som möjligt. Försöka att undvika att köpa saker på avbetalning och kreditkonto i största möjliga mån.

Skulder hos Kronofogden samt betalningsanmärkningar är något som alltid inkluderas i din kreditupplysnings hos UC. Om du av någon anledning har dragit på dig ett skuldsaldo eller betalningsanmärkningar hos Kronofogden så kan det bli väldigt svårt eller helt omöjligt för ditt företag att bli beviljad ett lån. Det finns dock ett fåtal aktörer som erbjuder lån med betalningsanmärkningar till svenska bolag.

Om du letar efter ett bra lån till ditt företag så undvik alltid att samla på dig nya kreditupplysningar eftersom detta kommer att minska dina chanser till lån.

Skillnad mellan aktiebolag och enskilda firmor

Något som inte alla har koll på men som är bra att veta är att det är skillnad att låna till ett aktiebolag och till en enskild firma. Kreditupplysningar som sker via UC skiljer sig åt för dessa två företagsformer.

Eftersom ett aktiebolag räknas som en egen juridisk person så tas alltid kreditupplysning specifikt på just bolaget, inte direkt på dig som äger företaget som privatperson. Det innebär alltså att ägarens privatekonomi inte syns eller tillräknas kreditupplysningen som görs.

Men när det gäller en enskild firma så är de kopplade direkt till privatpersonen som äger firman. Det innebär att när man ansöker om ett lån med enskild firma så är det din privata ekonomi som tas i beaktning.

Därför är det extra viktigt att se till att din privatekonomi ser bra ut när du vill ansöka om lån via din enskilda firma. Om både du och din enskilda firma har ett gott anseende hos UC så kommer chansen att bli beviljad lån att öka drastiskt.

jämför företagslån

Jämför företagslån utan UC online

Ett av de bästa sätten att hitta ett bra lån med bra villkor som passar ditt företag är att jämföra företagslån online. På så sätt får du en bra bild över vilka summor långivare erbjuder, vilken ränta du kan få, samt om det tillkommer andra avgifter i samband med lånet.

Ofta kan du även hitta en låneförmedlare när du letar på nätet. En låneförmedlare kan skicka ut din ansökan till flertalet banker och kreditgivare, men bara en kreditupplysning görs. Detta är såklart mer fördelaktigt än att du ska skicka in ansökan en och en till vardera bank och riskera att få sämre kreditvärdighet på grund av flera kreditupplysningar.

Det går också betydligt snabbare att endast behöva fylla i en enda ansökan än att skicka in en till flera olika aktörer. Oftast får du svar inom 24 timmar från alla inblandade banker som låneförmedlaren har avtal med. Du kan då välja att acceptera ett erbjudanden eller tacka nej, du binder dig alltså inte till något låneavtal.

Så, om du och ditt företag är i behov av ett företagslån för att expandera, göra en nyanställning, renovera lokaler eller köpa in nya maskiner eller inventarier så rekommenderar vi att du tar en titt i listan nedan. Där hittar du de bästa långivarna när de gäller företagslån utan UC.

Lån med Bisnode

30 jun 2021

lån med bisnodeOm du har många förfrågningar registrerade så vill du mest troligt inte öka på med ytterligare förfrågningar i din UC. Att ha en stor mängd förfrågningar kan ställa till det för dig när du vill ansöka om lån då det ger dig en låg kreditvärdighet och anses som något negativt ur bankens perspektiv. Då kan det vara ett bra alternativ att i stället ansöka om ett lån med Bisnode.

Om du exempelvis vill ansöka om ett bolån eller ett större blancolån så kan det bli väldigt svårt för dig att få ett lån beviljat om du har många förfrågningar hos UC. Att ha många förfrågningar anses ofta av bankerna som att din ekonomi inte är särskilt stabil eftersom du har ansökt om lån många gånger och om det är inom en kort period så ser det ännu sämre ut.

Av den anledningen så är det många som väljer att ansöka om lån med Bisnode istället för UC. Bisnode är ett av de främsta kreditupplysningsföretagen som används som alternativ till UC av många olika långivare och banker i Sverige idag. När du ansöker om ett lån hos en kreditgivare eller ett låneinstitut som använder sig av Bisnode så registreras ingen förfrågan hos UC och därmed undviker du att ditt kreditbetyg påverkas och att din kreditvärdighet sjunker.

Däremot kan andra långivare som använder sig av Bisnode se dina tidigare ansökningar. Om du vill undvika fler förfrågningar hos UC så rekommenderar vi att du tar en titt i listan nedan för att se alla lån med Bisnode och väljer någon av dem för att undvika att din kreditvärdighet försämras.

Jämför och hitta lån med Bisnode 2022

Innehåll

Kreditupplysning hos Bisnode

Oavsett vilken bank eller långivare du ansöker om lån hos så tar de en kreditupplysning på dig. Det finns en lag som säger att alla långivare är skyldiga att ta en kreditupplysning på den som ansöker om ett lån. Detta oavsett om det gäller ett lån med Bisnode eller lån med Creditsafe. Detta för att kunna säkerställa att personen i fråga har kapacitet att kunna betala tillbaka lånet.

Skillnaden mellan de olika långivarna är dock att alla inte använder sig av UC, utan använder sig av alternativa kreditupplysningsföretag så som Bisnode eller Creditsafe. Banker och företag kan hämta information om personer och andra företag hos Bisnode utan att detta påverkar kreditbetyget. Trots detta får långivaren nödvändig information och en bild över personen eller företagets ekonomiska situation.

För att kunna begära en kreditupplysning från Bisnode så krävs det att det finns ett rimligt skäl att göra så. Ett sådant skäl kan vara en låneansökan. En kreditupplysning som hämtas från Bisnode på en person kallas med andra ord för en personupplysning och ger den som tagit kreditupplysningen information för att kunna göra en korrekt och rättvis kreditbedömning om huruvida ett lån kan beviljas eller ej.

Några saker som finns i kreditupplysning när du ansöker om lån med Bisnode är exempelvis folkbokföringsuppgifter, inkomstuppgifter och betalningsförmåga. Denna information används sedan som grund för att göra en kreditbedömning och därefter ta ett beslut om ett lån kan beviljas eller inte till den sökande.

Bisnode kredit

Olika lån med Bisnode

När man talar om lån utan UC så syftar man oftast på snabblån och smslån. De aktörer som erbjuder sådana typer av lån eller andra mindre lån använder sig oftast inte av UC vid kreditupplysningar, men i stället av ett alternativt kreditupplysningsföretag som exempelvis Bisnode.

När man ansöker om ett lån med Bisnode så är det oftast med anledning av att man inte vill att en förfrågan ska registreras hos UC. Då är det ett bra tillfälle att använda sig av en aktör som i stället tar sina kreditupplysningar via alternativa kreditupplysningsföretag.

De summor du kan låna med Bisnode när det handlar om ett snabblån eller sms lån varierar beroende på vilken långivare du ansöker hos. Normalt sett så ligger dessa typer av lån mellan 1000 kr – 50.000 kr. Något som är bra att veta om lån med Bisnode är att återbetalningstiden oftast är betydligt kortare än för ett privatlån och räntan är betydligt högre.

Det är inte ovanligt att ett snabblån med Bisnode har en ränta som ligger på 35-40%. Dock så får ingen långivare ta ut högre ränta än 40% då maxtaket ligger där. Om man har många förfrågningar hos UC och vill ansöka om ett mindre lån så kan man med fördel göra det hos en långivare som använder sig av Bisnode.

Fördelar med att låna med Bisnode

Om du inte vill att din UC påverkas negativt så är det en bra idé att ansöka om ett lån utan UC som istället använder sig av ett alternativt kreditupplysningsföretag som Bisnode. Då undviker du att ytterligare förfrågningar registreras hos UC och därmed påverkar ditt kreditbetyg.

Det finns många olika anledningar till varför man inte vill ta ett lån hos en aktör som tar UC. Men den främsta anledningen är att man gör det för den anonymiteten det innebär. Det är bara du själv och långivare som kan se att du har tagit ett lån när du lånar med Bisnode.

Om du i stället skulle ta ett lån som tar UC så kommer din ansökan att registreras i UC:s register och synas i 12 månader. Detta sker även om din låneansökan inte blir beviljad.

Detta är ett system som då andra långivare kommer att använda sig av om du ansöker om lån hos någon annan aktör. Har du många förfrågningar så kommer det att påverka ditt betyg negativt och göra det betydligt svårare för dig att bli beviljad lån.

Att ansöka om många lån under en kort period anses som ett tecken på en ostabil ekonomi och innebär hög risk från bankernas perspektiv och det kommer med största sannolikhet att ställa till det för dig när du ska ansöka om lån.

Var hämtar Bisnode informationen ifrån?

När du ansöker om ett lån med Bisnode så inhämtas information och data från olika källor. Nedan kan du se en lista på olika källor som din information kommer från.

 • Skatteverket
 • Kronofogden
 • Tingsrätten
 • Bank, kreditmarknadsbolag och kontokortsföretag
 • Statistiska centralbyrån (SCB)
 • Lantmäteriet

All information som inhämtas sparas hos Bisnode en viss tid innan den raderas. Uppgifter om betalningsanmärkningar finns kvar i tre år efter anmärkningen registrerades. Information om tidigare förfrågningar finns kvar i registret i ett år innan den tas bort.

olika lån med bisnode

Hur ansöker man om ett lån med Bisnode?

Att ansökan om ett lån med Bisnode fungerar på ungefär samma sätt som när du ansöker om ett lån med UC. Den stora skillnaden är att ingen kreditupplysning tas hos Upplysningscentralen. Detta är dock inget som påverkar ansökningsprocessen.

Börja med att hitta en bank eller en långivare där du vill ansöka om ett lån utan UC. När du har bestämt dig så börjar du med att ange vilket belopp du vill låna och väljer en återbetalningstid som passar dig. Om det handlar om ett större belopp som du vill låna så var noga med att ta en tillräckligt lång återbetalningstid så du kan vara säker på att du kan betala tillbaka lånet i tid.

När du angett belopp du vill låna samt återbetalningstid så är det dags att fylla i låneformuläret med de uppgifter som långivaren efterfrågar. De uppgifter som vanligtvis efterfrågas är ditt namn, personnummer, folkbokföringsadress och telefonnummer.

Andra saker som du ska fylla i är dina inkomstuppgifter, boendekostnader och övriga utgifter ditt hushåll har. Du ska även fylla i hur många barn som bor på din adress samt om du är gift eller ensamstående.

Anledningen till att banken eller långivaren efterfrågar detta är för att de ska få en så bra bild som möjligt över din ekonomiska situation och din levnadssituation.

När allt som efterfrågas är ifyllt så avslutar du din ansökan genom att ta del av lånevillkoren och signerar sedan din låneansökan om lån med Bisnode med hjälp av BankID.

Oftast får du besked direkt på skärmen om din ansökan blivit beviljad eller om du har fått avslag. Det händer dock att det tar lite längre tid ibland. Om du inte får besked direkt så betyder det att din ansökan måste behandlas manuellt.

Några exempel på varför din ansökan om lån med Bisnode kanske måste hanteras manuellt kan vara för att du angett en annan inkomst än vad din senaste deklaration visar, eller att du har uppgett en annan adress än den du är folkbokförd på.

I de fall där ansökan kräver manuell granskning så får du i stället besked via e-post där det framgår om du blivit beviljad lån eller fått avslag. Om du får avslag på din ansökan så har du alltid enligt lag rätt att få reda på vad orsaken till det är.

Så i regler fungerar processen för ansökan likadant när du ansöker om lån med Bisnode som när du ansöker om ett lån som tar UC. Den stora skillnaden är att du slipper få en förfrågan registrerad hos UC som alla andra banker och långivare sedan kan ta del av om du behöver göra en ny låneansökan inom det närmaste året.

Lån med Creditsafe

29 jun 2021

Lån med CreditsafeCreditsafe är ett ledande företag inom kreditupplysningar som används av många banker och låneinstitut i Sverige och Norden. Om du har ansökt om lån utan UC tidigare så har du förmodligen hört talas om dem och då tagit ett lån med Creditsafe.

Creditsafe förser både företag, banker och olika låneinstitut med ekonomisk information om personer och företag. När man gör en låneansökan så registreras i vanliga fall en förfrågan hos UC (Upplysningscentralen), vilket kan påverka ditt kreditbetyg negativt. Om man i stället ansöker om lån med Creditsafe hos en långivare som använder sig av just Creditsafe så registreras ingen förfrågan hos UC, istället är det då Creditsafe som tar kreditupplysningen vilket innebär att du på så sätt inte riskerar en lägre kreditvärdighet bara för att du ansöker om ett lån.

Creditsafe används av många mindre aktörer som erbjuder snabblån och i vissa fall blancolån och mindre privatlån. Nedan kan du se en lista över lån med Credtisafe. Ha i åtanke att majoriteten av dessa lån är snabblån och så kallade högkostnadskrediter med hög ränta.

Jämför lån med Creditsafe 2022

Innehåll

Var kan jag låna med Creditsafe?

De flesta som ansöker om lån utan UC gör det för att undvika att deras kreditbetyg påverkas negativt. Som vi nämnde tidigare så registreras en förfrågan varje gång du gör en låneansökan hos en bank som tar en kreditupplysning via Upplysningscentralen.

Om du vill undvika detta så är ett lån med Creditsafe ett bra alternativ. Att hitta en långivare som erbjuder lån utan UC är idag inte speciellt svårt då de flesta aktörerna som erbjuder snabblån eller smslån använder sig av Creditsafe i stället för UC.

Ett snabblån, smslån eller kontokredit är dock lån som är väldigt dyra att ta och har oftast en relativt kort återbetalningstid. Det är inte ovanligt att räntan ligger runt 35-40%. Dessa lån kallas för högkostnadskrediter. Därför är det viktigt att du verkligen ser till att du kan betala tillbaka lånet i tid för att undvika förseningsavgifter och eventuella betalningsanmärkningar.

Om du vill ansöka om ett privatlån eller ett större lån så är det dock inte lika vanligt att Creditsafe erbjuds, då är det i stället oftast UC som gäller, men det finns vissa långivare som erbjuder blancolån eller privatlån med Creditsafe också.

Vilka lån tar Creditsafe

Kreditupplysning via Creditsafe

Många som hör ordet ”lån utan UC” tror att det är ett lån där det inte tas någon kreditupplysning överhuvudtaget, så är dock inte fallet. Enligt lagen om lån och krediter så måste alla kreditgivare och banker ta en kreditupplysning på den som ansöker om ett lån. Detta är dels för att få en bild över den sökandes ekonomi och historik men även för att kunna försäkra sig om att den som ansöker har förmågan att betala tillbaka lånet i tid.

Det finns något som kallas för god kreditsed och det innebär att man inte medvetet får förvärra någons ekonomiska situation genom att erbjuda lån om personen i fråga redan har en dålig ekonomi och ett nytt lån kan göra den sökandes situation värre.

Eftersom ett lån med UC kan försämra kreditbetyget så väljer många att istället vända sig till aktörer som använder sig av Creditsafe. Creditsafe erbjuder både kreditupplysningar på företag och privatpersoner.

Som privatperson kan du även beställa en kreditupplysning på dig själv från Creditsafe. Vill du inte påverka ditt kreditbetyg genom att få en förfrågan registrerad hos UC så rekommenderar vi att du ansöker om lån med Creditsafe istället. Något som är bra att veta är att långivare som inte använder UC ofta har en fast ränta istället för en individuell.

Krav för att låna pengar med Credtisafe

Grundkraven för att få låna pengra med Creditsafe  är i princip likadana oavsett vilket kreditupplysningsföretag det rör sig om. Om ingen UC tas så kommer en kreditupplysning fortfarande att göras hos ett alternativ företag som exempelvis Creditsafe.

En kreditupplysning är alltid ett krav för att du ska få låna pengar. Däremot så finns det inget som säger att man inte får bevilja ett lån till någon som har svag kreditvärdighet.

Här kan du se grundkraven för att få låna pengar med Creditsafe.

 • Du är myndig eller över 20 år
 • Du har en taxerad inkomst i Sverige
 • Inget skuldsaldo ska finnas hos Kronofogden
 • Du måste ha ett svenskt bankkonto
 • Vara svensk medborgare
 • Du har ett svenskregistrerat mobilnummer samt E-legitimation
 • Du måste bli godkänd vid en kreditprövning
 • Du har en mejladress

Kraven kan dock skilja sig en del beroende på vilken långivare man vänder sig till, men i regel är detta grundkraven som ställs på dig för att kunna låna pengar med Creditsafe. Det finns dock inga garantier för att du kommer att bli beviljad ett lån även om du uppfyller dessa krav då alla ansökningar behandlas och bedöms individuellt.

Låna pengar utan UC med många förfrågningar

Ibland kan det vara svårt att få lån om man har väldigt många förfrågningar hos UC eftersom många kreditupplysningar påverkar din kreditvärdighet.

Banker och andra långivare använder din kreditvärdighet och ditt kreditbetyg som en grund och riktlinje när du ansöker om lån. Detta är för att de ska kunna se och bedöma dina förutsättningar att betala tillbaka lånet utan att det påverkar din ekonomiska situation negativt. Det innebär att många förfrågningar kan ge dig sämre förutsättningar att bli beviljad lån i framtiden.

Trots detta så kan det ju faktiskt vara så att man hamnar i en situation där man behöver låna pengar även när man har många förfrågningar. Men även om det blir svårare att ta ett låna med många förfrågningar så är det inte helt omöjligt.

Om du vill ta ett lån med Credtisafe men du vet med dig att du har många förfrågningar så är en del typer av lån uteslutna. Att bli beviljad ett bolån eller ett större privatlån är oftast väldigt svårt om du har många förfrågningar hos UC.

Låneföretag Creditsafe

Vilka lån tar Creditsafe?

Till skillnad från förr så finns det många olika långivare som erbjuder lån med Creditsafe. Det innebär dock inte att någon kreditupplysning inte tas alls, utan i stället att de använder sig av ett annat företag än just UC.

Creditsafe är ett av de vanligaste företagen som används av långivare och andra aktörer på den svenska marknaden.

När du ansöker om ett lån hos en aktör som använder sig av Creditsafe så behöver du inte oroa dig för att ditt kreditbetyg påverkas negativt som det gör när du ansöker om lån med UC. Nedan kommer vi att gå igenom lite kort vilka lån du kan ansöka om som oftast använder sig av Creditsafe.

Snabblån med Creditsafe

Snabblån är en benämning på små lån, ofta med kort återbetalningstid som innefattar SMS lån, meddelandelån och telefonlån.

Dessa lån är lån utan UC och så kallade högkostnadskrediter. Dessa lån har ofta väldigt hög ränta som ibland kan ligga runt 40%. Detta är också gränsen för den högsta räntan som får tas ut. 

Utöver att det går väldigt snabbt och smidigt att ansöka om ett snabblån med Creditsafe så väljer också många detta alternativet för att ingen UC tas och därmed riskerar man inte att påverka sitt kreditbetyg negativt.

I stället använder sig långivare som erbjuder snabblån av Creditsafe eller liknande företag när det tar kreditupplysningar.

Privatlån med Creditsafe

Ett blancolån, privatlån eller konsumtionslån har oftast som syfte att ge låntagaren möjlighet att konsumera pengarna på något.

I Sverige erbjuds i vissa fall blancolån av banker och kreditgivare till privatpersoner som har som avsikt att exempelvis köpa ny bil, renovera bostaden eller andra saker där ett snabblån inte räcker.

Räntan på blancolån är mycket lägre än för snabblån och andra högkostnadskrediter. Oftast sätts räntan individuellt baserat på låntagarens ekonomiska situation och historik men landar oftast mellan 3 – 12%. Det finns även långivare som erbjuder blancolån med högre och lägre ränta. 

Dock är det relativt sällsynt med långivare eller banker som erbjuder blancolån utan UC, men det finns. Ett exempel är Wästgöta Finans som inte tar någon kreditupplysning hos UC. Men i övrigt är det inte många banker som använder alternativa kreditupplysningsföretag för blancolån.

Fördelar med att låna pengar med Creditsafe

Även om det finns många fördelar med att låna pengar med Creditsafe så är den vanligaste anledningen att man inte vill påverka sitt kreditbetyg negativt.

Om någon tar en kreditupplysning på dig via UC så registreras din låneansökan med ansökt belopp varje gång en kreditupplysning görs. Denna data ligger sedan kvar i 12 månader och alla andra banker eller företag som gör en kreditupplysning på dig under den tiden kan se alla dina förfrågningar. Just därför är det fördelaktigt för dig att i stället vända dig till en kreditgivare som använder sig av Creditsafe i stället för UC. Därtill kan du låna med betalningsanmärkningar och låg inkomst om du väljer en långivare som använder sig av Creditsafe.

Fördelar med låneförmedlare

16 jun 2021

låneförmedlareOm ett lån utan UC inte räcker när du ska låna pengar så är ett blancolån ett bra alternativ. Ett blancolån är ett lån utan säkerhet som du kan ansöka om oavsett vad du ska använda pengarna till. Till skillnad från lån utan UC och SMS lån så har du möjlighet att låna större summor när du ansöker om ett blancolån. Inte sällan erbjuder långivarna lånesummor mellan 10 000 kr och 600 000 kr. För de högsta beloppen krävs det en god ekonomi och stark återbetalningsförmåga.

Ska du ansöka om ett blancolån så kan det löna sig att använda sig av en låneförmedlare. En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan låntagare och banker. Låneförmedlaren hjälper dig att förhandla om räntor och villkor samtidigt som banker och låneinstitut får konkurrera om dig som låntagare. I Sverige finns det idag flera olika låneförmedlare att vända sig till. Många av dessa lånförmedlare samarbetar med upp till 30 olika banker och långivare.

Hitta bäst låneförmedlare 2022

Öka dina chanser att få låna med låneförmedlare

Vänder du dig till en låneförmedlare när du ansöker om lån så ökar dina chanser att få lånet beviljat. Detta då din låneansökan går ut till flera olika banker och låneinstitut. Om du själv vänder dig till en specifik långivare så är det inte säkert att denna långivare anser att din återbetalningsförmåga är god nog. Det kan handla om att du vill låna med betalningsanmärkningar men att långivaren inte accepterar detta. Din låneansökan kommer då att bli nekad och du blir tvungen att vända dig till ett nytt låneinstitut. Detta gör att du samlar på dig förfrågningar i ditt UC register vilket automatiskt leder till en sämre kreditvärdighet.

Om du istället använder dig av en låneförmedlare så är chansen större att du matchas med en långivare vars kriterier stämmer överens med dina förutsättningar. Du kan dessutom få låneofferter från flera olika långivare vilket gör att du kan jämföra räntor och se vilket låneinsitut som erbjuder förmånligast lånevillkor.

Kostnadsfri tjänst som ger dig fördelar

Att använda sig av en låneförmedlare är helt kostnadsfritt. Du betalar alltså ingenting för att nyttja den tjänst som en låneförmedlare erbjuder. Inte heller behöver du oroa dig för något räntepålägg. Det vill säga, du kommer inte behöva betala extra ränta på lånet du tar bara för att du gått via en låneförmedlare. Snarare är det så att du kommer kunna få låna till en lägre ränta just för att du kan välja mellan flera olika långivare.

De som istället gör så att låneförmedlaren kan tjäna pengar och fortsätta erbjuda sin tjänst är bankerna och långivarna. Låneförmedlaren tar nämligen ut en förmedlningsavgift av banken när man förmedlar en ny kund. Detta är dock inget som kommer att påverka de låneofferter du får. Det är i slutändan du själv som jämför de olika erbjudandena och väljer vilken bank du ska använda dig av.

Jämför lån med låneförmedlare

Så jämför du lån med låneförmedlare

Vill du öka dina chanser att få ett lån med låg ränta och bra villkor ska du vända dig till en låneförmedlare. Bland de låneförmedlare som finns i Sverige är bland annat Lendo, Zmarta, Freedom Finance och Advisa populära. För att göra en låneansökan går du bara in på låneförmedlarens hemsida där ansökningsformuläret finns tillgängligt. Själva ansökningsprocessen skiljer sig inte från hur det fungerar att ansöka om lån hos en specifik långivare. Istället går förfarandet till vanligt genom att du fyller i önskat lånebelopp samt vilken löptid du önskar ha på lånet. Låneförmedlaren kommer då att redovisa en ungefärlig kostnad för att du ska få en uppskattning av vad lånet kan komma att kosta dig varje månad. Därefter kan du påbörja ansökan genom att fylla i person- och kontaktuppgifter samt svara på några frågor kring din ekonomi och boendesituation.

När du fyllt i all information som efterfrågas i låneansökan så identifierar du dig snabbt och säkert med BankID. Ansökan tar som max ett par minuter att genomföra. Därefter inhämtar låneförmedlaren en kreditupplysning. Kreditupplysningen samt låneansökan skickas sedan ut till alla banker och långivare som är anslutna till låneförmedlaren.

Varje samarbetspartner får sedan ett dygn på sig att återkomma med en låneoffert till dig. Du kan sedan i lugn och ro jämföra de erbjudanden som du fått in. Är det ett erbjudande du fastnar för så kan du välja detta och sedan signera skuldebrev. Pengarna betalas sedan ut till ditt angivna bankkonto inom 3-5 bankdagar.

Du behåller en god kreditvärdighet

En av de främsta fördelarna med att använda sig av en låneförmedlare är att du påverkar din kreditvärdighet så lite som möjligt. Skulle du exempelvis gå till flera olika banker och ansöka om lån så skulle du dra på dig flera förfrågningar. Detta innebär att du får många förfrågningar i din UC. Detta leder till en försämrad kreditvärdighet då banker ofta ser många förfrågningar som ett tecken på en oordnad ekonomi.

Genom att gå via en låneförmedlare får du bara en förfrågan i ditt register. Således kan du hålla din kreditvärdighet intakt. Detta kommer att gynna dig framöver om du exempelvis ska ansöka om ett större banklån eller ett bolån.